Aktywne Wpisy
Mamy problem z demografią XD Tymczasem demografia w ciągu ostatnich 100 lat gdzie mieliśmy komunizm i dwie wojny światowe zwiększyła się o prawie 4 razy z 2mld do ponad 8 mld ludzi xD To ja się pytam gdzie jest sufit? Rozumiem że w 2124 chcielibyśmy znowu 4 razy więcej ludzi czyli 32 mld ludzi na świecie? Tak aby utrzymać obecne tempo? W ostatnich 100 latach świat zaliczył tak ogromny wzrost liczby ludności
źródło: 3203403780_d2878c0c82_b
Pobierz
Rasteris 0

ale nie wydaje się wam że pis tym całym 500+ odebrał nam szanse na wzrost minimalnej o 800-900zł w 4 lata? bo wiecie, w normalnym kraju takie podwyżki w miarę rozwoju to norma, a z tego co czytam mamy potężny rozwój a wzrosty płac nie istnieją
między 15-19 płace wzrosły o dosłownie 800-1500zł w wielu sektorach, tylko nie minimalna, a ceny wszystkiego i koszta życia poszły w ch0j w górę
#ekonomia #bekazpisu #gospodarka
#neuropa #4konserwy
Czy 500+ zabrało nam szansę na wzrost minimalnej? Ciężko określić.
@Krzysu: bez przesady, porównaj sobie wzrost cen z lat 2000-15, mam nawet rachunki oraz kojarzę ile płaciłem i za co, dziś jest tanio [tak samo] bo rynek jest uczciwy i powinno być tanio, no ale pis nie rozumie jak się robi podatki
mięso najbardziej
Jak gardzę pisem, tak oni się przecież sami nie wybierają, więc w sumie jestem skłonny poświęcić część swojego dobrobytu, by po kolejnych 4 latach takiego rządzenia, największe dzbany, które teraz PiS wychwalają, jadły chleb z margaryną do pieczenia i odwalały kitę w kolejkach do
wiedzieliście że pis swoimi podatkami i rządzeniem zgromadził kasę dzięki której 500+ mogłoby być stabilnym socjalem [jedynym a mamy ich kilka i się dublują] i polacy mogliby mieć tańsze koszta pracy?
I ty chcesz powiedzieć ludziom, że pis robi źle, bo rozdaje? Przecież oni tego nie wiedzą. Biedniejsze warstwy społeczne nie miały jak się wyedukować przy
więc nie porównuj tamtych czasów
zresztą u mnie w domu było ponad 1000zł zawsze dziś jest ponad 4000 [!] + rodzina także bez jaj, wtedy nawet głupia kasjerka zarabiała stabilną kasę, a miejsc
Płaca minimalna w porównaniu do średniej płacy.
źródło: comment_t6ihKjNbQzMQnyqHJszotgj5v0XjsG0b.jpg
PobierzWolniejszy wzrost średniej płacy od płacy minimalnej pokazuje, że zarobki większości pracowników rosły wolniej od płacy minimalnej. Stąd pogląd że "między 15-19 płace wzrosły o dosłownie 800-1500zł w wielu sektorach, tylko nie minimalna" jest sprzeczny z doświadczeniem większości pracowników w Polsce w tym czasie.
Nie istnieje "sensowny poziom w stosunku do kosztów", ale istnieje
źródło: comment_T4RpvXPjnpyiTc8wFQeMbKBLAvoXO5FD.jpg
Pobierz@kamil-wasniewski: CHYBA W BAMBUSTANIE
w niemczech ostatnio powstało ponad 700tys nowych miejsc pracy