Wpis z mikrobloga

Wziąłem psa ze schroniska i niestety cierpi na lęk separacyjny im bardziej się przywiązuje to mam wrażenie że jest gorzej. Spędza sam albo z drugim psem 9h dziennie i ciągiem nie jest w stanie tyle wytrzymać. 2 - 3,4h to spokojnie siedzi. Jak jestem w domu i zamykam go samego to też jest spokojny kiedy do niego coś powiem przez drzwi. Wydaje mi się że zakup kamery z mikrofonem takiej jak do dzieci czy coś byłby idealny dla mnie, możecie coś polecić?

#dzieci #psy #elektronika #kamery #monitoring
  • 13
@dktr: Nie mieszkam w bloku, wystarczy że się odezwę do niego i jest spokój. Radio nie działa. Siedział w kojcu 2x2m i był grzeczny, teraz ma cały dom i chce przez okna uciekać rolety wyrywa :D
@luk04330: Wybieg mu robię, drugi pies bez problemu w domu siedzi nawet dłużej. Boję się go zostawiać na podwórku, niby tam siedzi i nie ucieka, ale za dużo metrów niepewnego ogrodzenia. Miałby czas przegryźć deskę, albo się podkopać. Zresztą niektóre bez problemu 2m mur przeskakują.
@albertbranka: a co jest złego w siedzeniu w kojcu 2x2 m na te 9 h jak Ciebie nie ma? Dla psów mniejsze ciasne przestrzenie często działają na nie uspokajająco. Moja ze schroniskowa sucz miała początek takich lęków, więc jako "lekarstwo" dostała klatkę i "ozdrowiała" ;)
@mikaliq: Mam klatkę i siedział w niej trochę, ale tak na kilka h, mój pies wcześniejszy jest "nauczony klatki". Ale tego przecież nie zapakuje tam od razu. Może tylko boi się zamkniętych pomieszczeń. Dziś nawiał przez okno i czekał na mnie przed domem, teraz śpi jak dziecko tam gdzie siedział wcześniej, kilka godzin daje radę. Bez problemu. Mam jeszcze sporo opcji do przetestowania i rozwiązań do sprawdzenia. Zresztą myślę że to
@albertbranka głos z kamerki nie zadziała. Mój pies raz zareagował bo nowość, a potem już olewal. Poza tym taka kamerka strasznie mnie denerwowala. Co chwilę zaglądałem i nie miałem spokoju. Najgorzej było oglądać na żywo destrukcje oscylkoskopu (całe szczęście tylko sondę obgryzl).