Wpis z mikrobloga

Co tydzień nadchodzi #piatekpiateczekpiatunio. Tłumy szturmują bary i knajpki, a najróżniejsze alkohole leją się strumieniami. Jedynie #gin jest nalewany ostrożnie i z rzadka. To specyficzny trunek, który nie każdemu przypadnie do gustu. Zielarze odnajdą w nim raj - czego tam nie ma! Bazą jest oczywiście jałowiec, a wtórują mu najróżniejsze przyprawy i zioła: kolendra, dzięgiel, koper, galanga... A i historia ginu jest niezwykle barwna!

Zachęcam do lektury nowego wpisu do Manuału Zielarskiego pt. "Gin: smak natury"
Mój tag: #manualzielarski
LINK do wpisu: https://manualzielarski.pl/2019/08/gin-smak-natury.html

#ziola #alkohol #zielarstwo
Pobierz
źródło: comment_2G7i6sLxu7aCah79dbFGIu5GzNLeA9w3.jpg
  • 3