Wpis z mikrobloga

#poznan #pracbaza #praca
Ale jest dramat z tą pracą w Poznaniu, mam tylko 2 wymagania: praca od pon do piątku, i 2300-2500 netto. Jestem po liceum, skończyłem szkołę policealna, na kierunku informatyk. Co prawda cudów z kompem nie robię ale uważam że znajomość kompa jest na bardzo dobrym poziomie. I nie szukam konkretnie czegoś nawet w kierunku IT, tylko po prostu pracy gdzie nie będę musiał zapierniczac fizycznie.
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Starboy97: jako osoba bez kompletnie żadnego doświadczenia to dość sporo wymagasz, sądzę że koło 2000 jakbyś wołał to byłoby łatwiej, po roku-dwóch już możesz wołać ile chcesz, ale na początku najważniejsze jest zdobycie doświadczenia - czy to na praktykach lub stażach, czy doświadczenie własne jako hobbysta - ale spodziewaj się w takim przypadku gruntownego testu swoich skilli

e: piszę to jako osoba, która przez pierwsze pół roku jako inżynier serwisu
  • Odpowiedz
  • 1
@Starboy97 Młodzi, zaczynający życie idą w większości na studia gdzie zdobywają jakąś tam wiedzę i dyplom. Potem szukają pracy i ja zdobywają, Ty nie masz tego argumentu.
  • Odpowiedz
@Starboy97: przez doświadczenie każda firma rozumie udokumentowane umową, nie jest łatwo na początku swojej kariery zarabiać dużo (nie dotyczy do końca programistów - choć junior kokosów nie ma na początku przez brak doświadczenia, ale żyje dość godnie za to co zarobi)
jeśli lubisz IT to zakręć się wokół serwisu komputerów, zdobądź doświadczenie i podbijaj później świat, w międzyczasie szkól się z programowania czy z administracji serwerów itp, jak już zdobędziesz
  • Odpowiedz