Wpis z mikrobloga

kiedyś czytałem "Symfonia C++" Grębosza - świetnie wytłumaczone zagadnienia dla początkującego, ale to było lata temu. Ciekawe, czy coś się zmieniło w tej materii :)
  • Odpowiedz
kiedyś czytałem "Symfonia C++" Grębosza - świetnie wytłumaczone zagadnienia dla początkującego, ale to było lata temu. Ciekawe, czy coś się zmieniło w tej materii :)

@zielnik01: przestancie polecan te ksiazke. Najgorsza kniga do cpp. Uczy starego standardu, dziwnej nomenklatury i pomija calkowicie template'y. Zapomnijcie ze ta kdiazka istnieje.
  • Odpowiedz
@PitchRoow: Programowanie. Teoria i praktyka z wykorzystaniem C++. choc trzeba juz szukac w bibliotekach, bo naklad wyczerpany....Jesli chodzi o Grebosza, to jest nowa ksiazka autora. Lepsza niz Symfonia (w miare aktualna), aczkolwiek tez przegadana, jesli odpowiada komus ten styl, to nie ma sprawy. Z uwag troche wkurza, ze niektore tematy zostaly potraktowane troche po macoszemy, np sprytne wskazniki, mozemy sie dowiedziec, jak takowe zaimplementowac, a porad jak rozsadnie uzywac,
  • Odpowiedz
@leoha: możliwe, gdy ja to czytałem był rok 2004 może :) ale pamiętam, że na wtedy dla mnie bardzo fajna, nie miałem styczności z programowaniem do tamtej pory.
  • Odpowiedz