Wpis z mikrobloga

• 0
@Voltix: No nie wiem skoro ściągną od niego kase to musza odblokować bo jak ma używać tela. A jak będzie niewypłacalny to zabiorą ciągnik jego sąsiadowi
  • Odpowiedz
@Jordandc No to cena bardzo dobra. Ale teraz się trochę zastanów. Dlaczego ktoś zszedł aż 1500zł z ceny? Jak osobiście gdybym sprzedawał to zszedlbym z 500-600zł, bo to i tak sporo. Jak dla mnie za duże ryzyko. Widziałem ostatnio w moich okolicach za 3800 wzięte z Orange (tam nie blokuja). IMO wtedy można myśleć.
Osobiście nasluchalem się tyle przypadków, istnieje coś takiego, że jeśli wiedziałeś o tym, że są to raty
  • Odpowiedz
@Markus8827: sprzedawanie telefonów z abonamentów plusa/t-mobile nie ma sensu nawet z taką umową. Do czasu spłacenia rat za urządzenie właścicielem sprzętu jest operator, czyli to tak jakbyś próbował samochód sąsiada sprzedać. W żadnym sądzie nie zostanie to uznane za legalną sprzedaż w razie problemów
  • Odpowiedz
@muffinmaker o umowę mi tylko chodziło w kwestii by Cię nie mógł jakis dzban potem oskarżyć, że mu ukradłeś telefon z papierami. Taki przypadek miał znajomy, zapłacił kupe kasy za S8 a po roku policja wpadła bo telefon został zgłoszony jako ukradziony wraz z papierami. Tak gość kręcił kasę na ludziach
  • Odpowiedz
  • 0
@Wazzzup
@Voltix panowie dzięki wam za ostrzeżenie jednak okazało się że żadna sieć w eu nie jest w stanie zablokować iPhone. Polityka prywatności Apple na to nie pozwala w Ameryce są inne przepisy. Blokowane są telefony z preinstalowanymi apkamii typu knox głównie android. W całym internecie nie ma choć jednego posta na forum że komuś iPhone zablokowali z wyjątkiem kradzieży i blokady icloud przez właściciela.
  • Odpowiedz