Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mirki, chcę kupić #triban100 i zastanawiam się czy warto czekać do zimy z zakupem.

Obniżają ceny rowerów zimą w #decathlon ?
Jeśli tak, to na jaką obniżkę mogę liczyć?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ziombello: rzadko kiedy obniżają, szczególnie, że teraz w tym sezonie wyszły nowe wersje, więc tym bardziej nie ma czego wyprzedawać

Jak jesteś niewysoki, to możesz kupić lepszego tribana easy d i zdjąć różowe akcenty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Masz wtedy kasetę zamiast wolnobiegu
  • Odpowiedz
  • 0
@Norskee:
Mam 182 cm wzrostu, więc niestety te mniejsze odpadają.
Kupię chyba tę świeższą wersję z kasetą właśnie, mam tylko nadzieję że nie będzie problemu ze znalezieniem rozmiaru L
  • Odpowiedz
  • 0
@Norskee: @Zabi96:
Ja się kompletnie nie znam na rowerach.
Czym się różni ta wersja Easy D od nowej wersji kolorystycznej RC100?

Obydwie mają kasetę zamiast wolnobiegu, ale czy damska wersja nie będzie niewygodna dla faceta?
  • Odpowiedz
@Ziombello: jak się nie znasz to masz rację, jednak jest dużo okazji bo nietrafione zakupy ludzie oddają i można za połowę ceny mieć nowy rower. Ja swojego tribana kupiłem od chłopaka co go wygrał, i po roku oddał za połowę ceny równo, w tym czasie zrobił 270km, opony miały jeszcze włoski i nie ściągnął naklejek z widelca ochronnych
  • Odpowiedz
@Ziombello: Ogólnie jeszcze Ci powiem że serwis w deca to mega loteria, nie warto tam serwisować mimo że jest za darmo, przyda się jedynie gwarancja ale jak coś się dzieje to bym tam nie oddawał tylko wolał płacić za serwis normalny
  • Odpowiedz
@Ziombello easy ma jeszcze klamkomanetkę. Nie ma z kolei opon z bieżnikiem. Siodełko, rama niby specjalnie dla kobiet. Sam sie zastanawiałem, ale ostatecznie nie było się nawet gdzie przymierzyć do rozmiaru M i wziałem RC100
  • Odpowiedz
  • 0
@Fraagles: Łańcuch nie spada?
Ostatnio na światłach podbiłem do gościa który jechał tym podstawowym Tribanem 100 i na pytanie "jak się rowerek sprawuje" pokazał mi palce w smarze i powiedział że łańcuch spada nawet przy niskich krawężnikach. Niby ma tą plastikową blokadę przy zębatce ale u niego była już ładnie przyszorowana przez łańcuch.
  • Odpowiedz
@Ziombello jeżdżę codziennie do pracy, też po zbsynem w foteliku. Jeszcze nigdy mi nie spadł. Blokada nawet nie obtarta. Moze gość ma juz mocno wyciągnięty łańcuch lub zle ustawioną blokadę.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ziombello: spada łańcuch w Tribanie 100 w miarę często. Nie jest aż tak źle jak ten koleś co go spotkałeś mówił, ale faktycznie jak naciskam na pedały i jest jakaś duża hopka, to jest duża szansa że łańcuch spadnie. Aczkolwiek po wymianie napędu przez chwilę był spokój
  • Odpowiedz