Wpis z mikrobloga

Ciekawe czy ludzie traktujących z lacza gejów i lesbijki na manifestacjach myślą, że dzięki temu robią dobry uczynek i są bliżej zbawienia?

Sam jestem katolikiem, ale pozwalam sobie nie negować homoseksualizmu i nie wyobrażam sobie występować przeciwko komuś, kto swoim postępowaniem nie czyni krzywdy drugiemu człowiekowi. Tak zresztą jest w zdecydowanej większości przypadków homoseksualistów.

Cytując siebie sprzed kilku miesięcy: Generalnie na świecie, jak geje uprawiają s--s, to czasami jednego z nich, a może nawet dwóch, boli d--a. W Polsce w takiej sytuacji zawsze najbardziej d--a boli narodowców XD

#lgbt #4konserwy #neuropa #wiara #katolicyzm
pogop - Ciekawe czy ludzie traktujących z lacza gejów i lesbijki na manifestacjach my...

źródło: comment_HhtWpzILfO5X7BGlY0tNNp7bkQoIDpl1.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sam jestem katolikiem

@pogop: To chyba powinieneś wiedzieć o tym że grzech sodomii jest jednym z najcięższych grzechów jakie może popełnić człowiek.

kto swoim postępowaniem nie czyni krzywdy drugiemu człowiekowi.

Przede wszystkim krzywdzą swoim postępowaniem Boga, oraz samych siebie. Po za tym żadna jednostka nie żyję w próżni, zepsucie pojedynczej osoby wpływa na degrengoladę moralną całego społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@Ortalionowy_Rycerz: a wiesz, że KK każe swoim wiernymtraktować osoby orientacji homoseksualnej z szacunkiem i zabrania ich bezzasadnej dyskryminacji. Poza tym grzech mieszkańców Sodomy nie polegał na homoseksualizmie, a na nie przyjęciu wyslanników Boga.
  • Odpowiedz
Również popełniając grzech nienawiści i łamiąc 10 przykazań?

@kiedysjuzmialemtukonto: W jaki sposób walka z grzechem jest przejawem nienawiści? nie potępiam działalności ruchu LGBT ze względu na nienawiść do jego przedstawicieli, ale ze względu na moją miłość do Boga.
  • Odpowiedz
a to kazdy wierzy w Boga i musi to robic?

@kasztanowcowiaczek: Nie mam zamiaru nikogo zmuszać pałką i nahajem do wiary, ale też nie będę się do błędnowierców dostosowywał, to że wy w Boga nie wierzycie, nie zmienia faktu iż On istnieję.

bo z tego co wiem to jest
  • Odpowiedz
@Aldarith:

Myślisz, że orientację sobie możesz dowolnie wybierać?

Niewątpliwie nasze doświadczenia w okresie rozwoju i kształtowania się naszej płciowości mogą mieć wpływ na naszą orientację, aczkolwiek już po ugruntowaniu się jej, rzecz jasna nie można jej zmienić, ale czym innym jest posiadanie homoseksualnych skłonności, a czym innym folgowanie
  • Odpowiedz
@Ortalionowy_Rycerz: po pierwsze to nie ma niezbitych dowodow na istnienie boga.
po drugie - wiara polega na w i e r z e a nie opieraniu sie na jakichs faktach.
jak krzywdza boga w ktorego nie wierza to jak krzywdza samych siebie? moze tak bez wymijajacych odpowiedzi?
i sadzisz jeszcze ze tolerancja homoseksualizmu doprowadzi do jego plagi? serio?
  • Odpowiedz