Wpis z mikrobloga

Zainspirowany wpisem @evenstar postanowilem przeprowadzic maly eksperyment. Zobacze ile moge schudnac dzieki rowerowi, w dwa tygodnie (jesli sie uda to miesiac, dla bardziej miarodajnych wynikow), bez zmiany diety. Poki co nie obzeram sie, ale tez nie gloduje. Ograniczylem cukier.

Dzisiejsze wazenie: 77,0kg

#rower #dwatygodnieodchudzaniazrowerem
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheMan: wydaje mi sie, ze w tak krotkim czasie przyrost masy miesniowej bedzie minimalny - bo po co ludzie tyle by sie meczyli na silowni miesiacami :)
  • Odpowiedz
@TheMan: Masz całkowitą rację jeśli chodzi o wagę. Z uwagi na to że masa mięśniowa jest cięższa od masy tłuszczowej może dojść do takiej sytuacji że będziesz ważył więcej niż na początku przygody z rowerem.
  • Odpowiedz
@jestemrowerem: Powtarzasz stereotypy nt lekkiego krecenia, to bez sensu! Lekko i dlugo to dla osob, ktore zaczynaja swoja przygode ze sportem. Wyjezdzeni, wybiegani powinni zapier... interwaly ile wlezie a nie jakies pitu pitu :)
  • Odpowiedz
@TheMan: Nogi rosna tylko w wypadku silowego krecena oraz diety bogatej w bialko. Jak zaczyna sie duzo krecic zwracajac uwage na kadencje gira spada. W tym sezonie zeszlo mi z uda ok 4-5cm i 4kg masy.
  • Odpowiedz
@karvon: Chodzi tu oddychanie tlenowe i beztlenowe. Powyżej ~70% HR Max organizm nie jest w stanie dostarczyć odpowiedniej ilości tlenu żeby nastąpiło spalanie tłuszczy.

@MrTofu: To jest bzdura! W tzw beztlenie przewaza spalanie weglowodanow ale przy osobach wytrenowanych, udzial tluszczy jest nadal duzy! Po za tym jest tzw EPOC http://en.wikipedia.org/wiki/Excess_post-exercise_oxygen_consumption gdzie organizm spala tluszcz po zakonczeniu treningu.

Ogolnie polecam ksiazke http://sportowo-medyczna.pl/fizjologiczne-podstawy-treningu-kolarstwie-gorskim-p-4841.html
  • Odpowiedz
@TheMan: To u Ciebie z pewnoscia giry sie rozwina i moze dojsc do kompensacji wagi :) Ale ale tluszczyk zleci i optycznie bedzie rewelka! Byle nie przesadzic i nie zapuscic sie jak szosowiec z protouru bo bedzie jak oswiecim ;)
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: No masz rację. Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Udział tłuszczy w spalaniu przy wysiłku o wyższej intensywności jest niższy niż przy wysiłku o niższej intensywności.
  • Odpowiedz