Wpis z mikrobloga

Spodziewałem się tego po kompletnym braku plotek, cebulowaniu przy innych ofertach i tej 50 mln € stracie finansowej z poprzedniego sezonu, ale się jeszcze łudziłem, że jednak ściągną nowego środkowego obrońcę na ten sezon(już nawet 30-letniego Kjaera bym zakaceptował za 15 mln € gdyby nie musiał więcej oglądać Mustafiego), jednak wszystko wskazuje, iż nastąpi rozwiązanie wewnętrzne:
- Zech Medley został awansowany do pierwszej drużyny, zalety: lewonożny, duży, ma 195 cm wzrostu, nie jest Mustafim
- Chambers odrzucił możliwość odejścia i chce walczyć o pierwszy skład
- Holding wraca po długoterminowym urazie na boisko w pierwszej połowie sierpnia
- kolejny raz nie udało się Arsenalowi sprzedać Mustafiego, przeszkodą było £90k tygodniówki i kiepski miniony sezon.

Parą startową na kolejny sezon będzie stanowić duet: Sokratis-Holding oraz Chambers, Mustafi i Medley jako ich zmiennicy.
#arsenal
Pustulka - Spodziewałem się tego po kompletnym braku plotek, cebulowaniu przy innych ...

źródło: comment_xI47GaNx5QtApYiFdCPLd0h5pGZBvwEd.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pustulka: Z jednej strony fajnie gdyby przyszedł ktoś nowy, ale to wtedy zablokuje Holdinga i w przyszłości Salibę. Kij ma dwa końce. Konsekwencje kupowania gotowych zamiast promowania możemy widzieć w transferze Amaechi'ego do HSV. Każdy by chciał widzieć wychowanków w pierwszym składzie, ale nikt nie chce dać im szansy.
Jeśli Holding i Sokratis rozegrają cały sezon to jestem w miarę spokojny o obronę i widzę tutaj progres + Chambers może
  • Odpowiedz
Z jednej strony fajnie gdyby przyszedł ktoś nowy, ale to wtedy zablokuje Holdinga i w przyszłości Salibę. Kij ma dwa końce.

@MatEng: Stąd wspomniałem o Kjaerze, jest też 33 letni Cahill dostępny z wolnego transferu, ale tutaj wysoka tygodniówka + bonus za podpis + wiek.

Konsekwencje kupowania gotowych zamiast promowania możemy widzieć w transferze Amaechi'ego do
  • Odpowiedz
@Pustulka:

Stąd wspomniałem o Kjaerze, jest też 33 letni Cahill dostępny z wolnego transferu, ale tutaj wysoka tygodniówka + bonus za podpis + wiek.

Według mnie bez sensu, za te pieniądze + blokowanie młodych. Podstawowa para jest znana, dwóch back-up'ów + Medley. Dla mnie OK. A Chambers właśnie jest tna tyle uniwersalny, że nikomu konkretnemu nie blokuje, a sobie pomaga tą uniwersalnością.
Jak dla mnie Ceballos skrzydło, lewe, a Ozil
  • Odpowiedz
@MatEng: @vaporizer: Można też ściągnąć ogranego w Premier League Fabiana Schära, który rzekomo jest dostępny za £13 mln.

Sokratis, Holding, Schar z Chambersem na wypadek plagi kontuzji, który łatałby kilka pozycji może nie byłoby takim złym pomysłem, szczególnie, że Sokratis w 2021 roku odchodzi w związku z końcem kontraktu jako 32 latek.
  • Odpowiedz
@Pustulka: On już prędzej pasuje, bo w dobrym wieku, ewentualnie można odzyskać pieniądze. Kwestia czy jeśli kogoś kupimy to jeden z niechcianych zrozumie żeby spakować walizki. :)

Co do Sokratesa, to jeszcze 2 lata, a jeśli Saliba naprawdę dobrze się rozwinie to po prostu wejdzie w jego miejsce, IMO.

Osobiście niechciałbym blokować ani Holdinga, ani Saliby, jedynie ich wspomóc. Także kwestia czy kupimy obrońcę i Mustafi zrozumie żeby szukać klubu
  • Odpowiedz
Co do Sokratesa, to jeszcze 2 lata, a jeśli Saliba naprawdę dobrze się rozwinie to po prostu wejdzie w jego miejsce, IMO.

@MatEng: Najprawdopodobniej już w przyszłym roku będzie wchodził w jego miejsce oraz grał zamiast Holdinga gdy będzie kontuzjowany

Osobiście niechciałbym blokować ani Holdinga, ani Saliby, jedynie ich
  • Odpowiedz
@Pustulka: Dla mnie to tam jest jakiś trójkąt bermudzki. Mertesacker wypalił a Mustafi się spalił. Jeden błyszczał w Valencii a drugi nawet w Niemczech gdy odchodził nikt za nim nie płakał. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Kristof7: Mertesacker był zwyczajnie wolny, ale był bardzo inteligentnym, spokojnym piłkarzem, który czytał grę na kilka ruchów do przodu, kompletne przeciwieństwo Mustafiego na ironię potrzebującego takiego partnera, w zasadzie każdy z obecnych defensorów potrzebuje kogoś takiego żeby to jakoś wyglądało stąd też myślałem, że trochę gorszy Andersen byłby dobrym pomysłem.
  • Odpowiedz
@Pustulka: Na takim "mózgu" w obronie to chyba tylko w City i L'poolu mają zawodników. Jak pomyślę, że w Chelsea gra tam Luiz to szlak mnie trafia. A do pary lata Rudiger wesoło koszący wszystko co się rusza. ()
  • Odpowiedz
@Kristof7: Jedyne pocieszenie, że Mustafi raczej nie będzie grać, ale ma 90k tygodniowo i wypadałoby chociaż trochę odzyskać z tych £35 mln. Ornstein mówił, że w oczach Emerego Mustafi jest skończony, dał mu szansę w zeszłym sezonie, ale się zawiódł, obecny presezon miał fatalny, te same błędy i akcje co w ostatnich latach obwiniając wszystkich wkoło, krzycząc i machając rękoma. Czwórka startowa w październiku powinna wyglądać tak:
Bellerin-Sokratis-Holding-Tierney

z Chambersem jako rezerwowym
  • Odpowiedz
@Pustulka: A na jakie pozycje jeszcze szukają zawodników?

Piszesz o Mustafim i 90k tygodniówki... jak to się ma do tego, że Alonso zarabia dokładnie dwa razy tyle. ( )

• Odpowiedz
@Kristof7: Jak klepną jeszcze Tierneya, bo chyba z Nicolasem Pepe i Lille uzyskali już pełne porozumienie płacąc absurdalne pieniądze i przebijając mocno Napoli, tylko pogratulować agentowi oraz włodarzom z Lille ile wyciągnęli z tego transferu:

80 mln € w 5 ratach, dodatkowo 10 mln € zmiennych i 12 mln prowizji łącznie dla jego agenta i Mendesa, który pomógł w realizacji transferu, badania medyczne zaplanowane na przyszły tydzień.

to będą szukać tylko kogoś
  • Odpowiedz
@Pustulka: Szczerze to wygląda strasznie słabo. Na ligę mistrzów można liczyć chyba tylko przy jakimś totalnym kataklizmie u konkurencji. Może jakoś top 6 nie szaleje z transferami ale praktycznie każdy klub trochę u siebie poprzestawiał na plus. Wiem, że odejście Hazarda to potężna wyrwa ale moim zdaniem wielu zawodników w Chelsea szło na łatwiznę i grało do Belga na zasadzie - "niech on się martwi".

A jak się spojrzy co
  • Odpowiedz
@Pustulka: Wiesz, moim zdaniem City z Rodrim jest mocniejsze. Foden i Zinchenko też powinni być co raz lepsi i ważniejsi w składzie. L'pool trochę dziwi swoją biernością na rynku transferowym bo jednak Moreno, Sturridgea
i Ingsa odpalili. Ale i tak pewnie powalczą o tytuł z Jurgenem na ławce. Spurs też robią porządki a Ndombele powinien poprawić ich środek pola a może jeszcze dojdzie Lo Celso. Chelsea też wzięła się za
  • Odpowiedz