Cześć Mirki i Mirabelki, proszę o radę od bardziej doświadczonych. Chciałbym spróbować swoich sił w PvP, ale jednak wcześniej wolę zrobić pokemony które mi się przydadzą na raidach. Mam taką zasadę że powinny być po 3 dobre kontry na każdy typ. Oto co mam: Bug: nie mam nic specjalnego, chyba dark podobnie kontrują, a mam mocniejsze; Dark: 6 tyrków b/c, w tym 4 3k+; Dragon: 3 rayquazy 3,5k i 3 dragonity 3k+ Electric: 3 jolteony 2,5k, myślę że tego najbardziej potrzebuję; Fairy: Jeden Gardevoir 2,8k, zrobię więcej na evencie; Fighting: 6 machampów 2,5k+; Fire: 2 Enteie 3k+, nie robiłem więcej bo Fire jest chyba bezużyteczny; Flying: te samo rayquazy i dragony co w dragon, zawsze można atak zmienić, ale chyba i tak flying jest bezużyteczny; Ghost: jedna Giratina origin 3,2k, szukam ich więcej; Grass: 3x Sceptile 2,5k+ z eventowym atakiem; Ground: 3 Groudony 3,5k+; Ice: 6 mamo 3k+; Normal: nic; Poison: nic specjalnego, powinienem się w coś zaopatrzyć?; Psychic: 3 m2 3,5k+, w tym setka wymaksowana; Rock: 6 tyrków Smack Down 3,2k+; Steel: 6 meta 3k+ Water: 3 kyogry 3,5k+ w tym jeden wymaksowany, 3 gyaradosy 3k+.
W typach gdzie mam 3 poki są oczywiście 3 uzupełniające, są gorsze od pierwszej trójki, ale oczywiście dają sobie radę bez problemu. Wydaje mi się że potrzebuję electric, ale czy coś więcej? Nie mam ambicji żeby robić legend w 2 konta, ale chciałbym żeby kiedy piszę +1 na grupie raidowej to żeby było to prawdziwe, mocne konto. #pokemongo
@Prokurator1990: po prostu traktuję to trochę poważniej. Ale nie należę do tych którzy np. na każdym evencie z raidami wsiadają codziennie w auto i robią dziesiątki raidów dziennie
@Karbostyryl: wiem, ale chodzi mi o to, że chciałbym zacząć walczyć pvp (tam jeszcze nie mam żadnych dobrych poksów), ale najpierw wolałbym skończyć robić pokemony na raidy.
@JohnnyAK11: W zasadzie to oprócz elektrycznych (jak nie masz Raikou to budżetowa wersja Electivire) i ze 2 Giratin masz wszystko. Patrząc na to jak latem umawiają się dzieciaki pisząc np. +7 kont z czego 6 ma poniżej 25lvl (iksde), to u ciebie przeliczając jest +2 ;).
typ latający jest nieprzydatny, oprócz jednej legendy w 5 generacji która będzie typu trawiasto-walczacego. Typ latający będzie 2x efektywny. Jak nie chce ci się
@JohnnyAK11 kierownik ściągnij sobie apke gotool tam masz wszystkie najlepsze póki danego typu aktualizowane na bieżąco. Poison Grass Flying nie działają teraz (dobrze jest mieć jednego Grass do kontrowania zespołu r gdy wyjadą że swampertem)
@JohnnyAK11 aa to w patrz po typach legend. Mamy w 5 gen. cobaliona Steel fighting więc machampy, terrakiona fighting rock, i jeden ciekawy virizion typu Grass fighting. Tu by się latacz przydał. Jak wrócę reyquazy to postaraj się ich złapać 6 lub hanchkrowy. Nowe duo smoków też ma dziwne typy dragon fire oraz dragon elektric na resztę trio pogody z 5 geny masz mamoswiny ;)
@MorganaLefaj: ale chyba już nie będę robił latających skoro przydadzą się tylko na jedną legendę. Też nie wiem jak z tymi rayquazami zrobię, przecież mam 3 mocne dragonity i salamenca. Ale dzięki za odpowiedź
Chciałbym spróbować swoich sił w PvP, ale jednak wcześniej wolę zrobić pokemony które mi się przydadzą na raidach. Mam taką zasadę że powinny być po 3 dobre kontry na każdy typ. Oto co mam:
Bug: nie mam nic specjalnego, chyba dark podobnie kontrują, a mam mocniejsze;
Dark: 6 tyrków b/c, w tym 4 3k+;
Dragon: 3 rayquazy 3,5k i 3 dragonity 3k+
Electric: 3 jolteony 2,5k, myślę że tego najbardziej potrzebuję;
Fairy: Jeden Gardevoir 2,8k, zrobię więcej na evencie;
Fighting: 6 machampów 2,5k+;
Fire: 2 Enteie 3k+, nie robiłem więcej bo Fire jest chyba bezużyteczny;
Flying: te samo rayquazy i dragony co w dragon, zawsze można atak zmienić, ale chyba i tak flying jest bezużyteczny;
Ghost: jedna Giratina origin 3,2k, szukam ich więcej;
Grass: 3x Sceptile 2,5k+ z eventowym atakiem;
Ground: 3 Groudony 3,5k+;
Ice: 6 mamo 3k+;
Normal: nic;
Poison: nic specjalnego, powinienem się w coś zaopatrzyć?;
Psychic: 3 m2 3,5k+, w tym setka wymaksowana;
Rock: 6 tyrków Smack Down 3,2k+;
Steel: 6 meta 3k+
Water: 3 kyogry 3,5k+ w tym jeden wymaksowany, 3 gyaradosy 3k+.
W typach gdzie mam 3 poki są oczywiście 3 uzupełniające, są gorsze od pierwszej trójki, ale oczywiście dają sobie radę bez problemu.
Wydaje mi się że potrzebuję electric, ale czy coś więcej? Nie mam ambicji żeby robić legend w 2 konta, ale chciałbym żeby kiedy piszę +1 na grupie raidowej to żeby było to prawdziwe, mocne konto.
#pokemongo
Ale nie należę do tych którzy np. na każdym evencie z raidami wsiadają codziennie w auto i robią dziesiątki raidów dziennie
typ latający jest nieprzydatny, oprócz jednej legendy w 5 generacji która będzie typu trawiasto-walczacego. Typ latający będzie 2x efektywny. Jak nie chce ci się
@Barti1403: zawsze zwracam takim uwagę, na szczęście u mnie na grupie mamy nicki z lvlami i da się unikać takich sytuacji każąc
Nie moje oczywiście, ktoś z Reddita się napocił.
Ale dzięki za odpowiedź