Wpis z mikrobloga

Hej mirki i mirabelki, jak doprawiacie mięso do burgerów? Szukam jakiejś wyrazistej mieszanki bo pieprz sól i kminek mi nie wystarcza. A i macie jakieś tipy co do smażenia żeby mięso było właśnie wyraziste i nie suche?
#burger #gotujzwykopem #jedzenie
  • 5
  • Odpowiedz
@Kutecz: Jak mięso masz niewyrazista to może spróbuj innej partii mięsa zmielić (powinno być 80/20 mięśni do tłuszczu) Nie ugniataj burgerów na zbitą masę, tylko bardzo delikatnie uformuj mięso. Sól i pieprz z wierzchu. Przed nałożeniem sera możesz posmarować burgera dobrą musztardą.
  • Odpowiedz
@Kutecz nieortodoksyjnie ale ja lubię: jeśli za chude mięso zetrzeć na tarce trochę masła, dużo soli i pieprzu, odrobina musztardy i sosu worcestershire no i nie przesmażyć czyli mega mocno rozgrzany grill i nie za długo
  • Odpowiedz