Wpis z mikrobloga

Rozp******a mnie regulamin zmiany paczkomatu nadawczego.

W skrócie: (Pomijając to, że można to zrobić tylko i wyłącznie przez ich call center, gdzie czasami w rozmowie słyszysz dwóch innych konsultantów obok Twojego) Jeśli w manager'ze paczek wygenerujesz etykietę do nadania w paczkomacie A i zadzwonisz siedząc jeszcze w biurze/domu, że chciałbyś zmienić paczkomat nadawczy z A na B, a Pani spyta czy jesteś już przed paczkomatem B - i powiesz prawdę, że siedzisz w domu i zaraz dopiero do niego wyruszysz - to regulaminowo Ci odmówi zmiany - bo nie ma takiej możliwości. xD
Musisz zadzwonić będąc pod paczkomatem B.

/Po prostu czasami albo nawet często zmieniają się moje plany przejazdu na drugi dzień i chciałbym jednak nadać paczkę gdzie indziej, niż planowałem./

Ale teraz uwaga. Można brzydko skłamać i powiedzieć, że jest się już pod paczkomatem B, oni tego nie sprawdzają!!!11oneone... Wtedy zmiana jest możliwa!
Niestety nie wiem czy nie ma limitu czasowego na takową zmianę, ale to by było chamstwo :P

#paczkomaty
  • 3
@tttomasz: trochę bezsens, niby to wszystko takie nowoczesne i elektroniczno-internetowe a takiej głupiej rzeczy jak zmiana paczkomatu nadania odmawiają
w ogóle dziwię się, że cały czas trzeba określać gdzie się to nada, przecież jak to jest wszystko podpięte do sieci i do ich systemu to wsio ryba powinna być
w centralnej bazie jest nadanie przesyłki o takim i takim numerze, gdziekolwiek się to zeskanuje paczkomat powinien odpytać bazę i rozpoznać paczkę
@tttomasz: Sprawdź czy skanując kod kreskowy w paczkomacie B bez dzwonienia przyjmie paczkę, jeszcze pare miesiący temu sam tak skanowalem i bez problemu się otwierała skrytka
@Akuku69: Sprawdałem w nowym (takim co ma paręnaście tygodni) i nie zadziałało. Sprawdzę w takim mega starym z skrytkami mniejszymi niż A (na koperty), taki dziwoląg.
@Catmmando: Niektóre nowe paczkomaty na wsi mają jak widzę tylko i wyłącznie połączenie via sieć komórkowa, przez co załóżmy, że mogą być problemy z synchronizacją danych, ale uważam tak samo jak Ty, daną paczkę powinno się móc nadać w nie wiem 2-3 paczkomatach zdefiniowanych