Wpis z mikrobloga

może ktoś z was też to przerabiał i wie co zrobić...

kupiłem se dziś nowy monitor MSI Optix MAG24C i chce go podłączyć przez displayport z moim PC, no i to się zaczyna jazda... (nadmienię ze mam gtx 970 i win 7x64)

jak podłacze DP to bootowanie idzie do momentu uruchomienia win i tu czarny ekran i koniec... przy uruchomieniu w trybie awaryjnym działa...

jak podłącze przez DVI całkiem nie wybudza monitora...

i tu ciekawostka jak mam podłączony stary monitor za pomocą DVI i nowy przez DP to działa... jedno i drugie... ( na tą chwile mam właśnie taką konfigurację)

próbowałem już chyba wszystkiego:nowe stery nvidia, fix do dp od nvidi, ustawienie w biosie priorytetu na gpu...

jakieś pomysły ??
monitor działa jest ok
karta działa jest ok
kabel działa jest ok

#hardware #informatykmops #informatyka #windows #nvidia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drunkkiller: ale zainstalowałeś sterownik na inny. chodzi o całkowite usunięcie pozostałości i instalacje na czysto. zapytał bym tez supportu producenta karty czy nie maja moze innego biosu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@drunkkiller: też miałem przeboje z msi ale mag27qc czy jakoś tak, chętnie bym pomógł, ale odsyłałem go trzy razy do serwisu aż w końcu zaczął działać, ja miałem jeszcze tak że nie chciał działać w 144Hz tylko 60. Próbowałeś HDMI? Bo u mnie działało, ale też 60hz
  • Odpowiedz
Próbowałeś HDMI?

@k_EZ: Próbowałeś HDMI?
tak działa, jednak te wejście potrzebne jest mi do ps4

ale u mnie najciekawsza rzecz to, że działa przy podłączonych 2 monitorach i to na dp i 144hz...
  • Odpowiedz
@drunkkiller: System odpala Tobie obraz na innym wyjściu niż DP dlatego jak odpalasz sam monitor na DP to system może wyrzucać obraz na HDMI stąd czarny ekran PO bootowaniu. Podłącz jednocześnie HDMI i DP i sprawdź.
  • Odpowiedz
@drunkkiller: nawet na forach o tym mówią
- hook up hdmi and dp
- open nvidia control panel and set DP connection as the primary display
- reboot
- open nvidia control panel and disable hdmi input
- reboot and problem should be solved
  • Odpowiedz