Wpis z mikrobloga

Na życzenie @mtkc przepis na kuraka.

1. Znaleźć chorego koguta.
2. Zabić go poprzez dekapitację. Ciało będzie się rzucało jeszcze jakąś minutę po pozbawieniu głowy.
3. Wymoczyć w gorącej wodzie i oskubać. Jak ciężko idzie, to wymoczyć w gorącej wodzie jeszcze raz. Jak już będzie oskubany to jeszcze opalić caly korpus, żeby pozbyć się najmniejszych piórek.
4. Wypatroszyć. Uwaga na to zielone - to woreczek żółciowy, a żółć nie smakuje dobrze. Uwaga również na treści układu pokarmowego, mogą się wydostać przodem, tyłem lub środkiem, jeśli mało precyzyjnie tniesz. Serce, żołądek i wątroba są jadalne (jeśli wyglądają normalnie, jeśli są chore, to wyrzucić). Żołądek należy przeciąć i zdjąć wewnętrzną błonę, treść oczywiście wyrzucając. Nogi należy obrać z zewnętrznej warstwy, po wyparzeniu.
5. Wsadzić wszystko do piekarnika na godzinę.

Nie jest to najlepsze danie, ale zjadliwe. Następnym razem spróbuję rosół zrobić, bo np. nogi wyszły zbyt suche, żeby je jeść.

#gotujzwykopem CC @akNe @WuDwaKa @Habemuspapam69
Pobierz anonymous_derp - Na życzenie @mtkc przepis na kuraka. 

1. Znaleźć chorego koguta. ...
źródło: comment_X7wrBpcLltBbJtDriVFU7erHFuCM44M3.jpg
  • 35