Aktywne Wpisy
ryzu +24
my już pod aresztem śledczym, #budda pdw
NickMoore +2
#slubodpierwszegowejrzenia Specjalnie założyłam konto, bo nie mogę czytać tego co piszecie o Asi i Kamilu. Wam się wydaje, że jak człowiek poszedł do programu to weźmie już garbatego, bezzębnego. Nie! Ci ludzie też mają jakieś oczekiwania! Sorry, ale u Asi i Kamila ewidentnie widać, że Kamil jest mega ciapą. Nudny, podejście „przepraszam, że żyję” przecież każda kobieta zdominuje takiego faceta! Co złego w tym że Asia mówi, że chce być
#kiciochpyta #komputery #pytanie #programowanie
@Pan_Jerzy: ogolna wiedza na temat administracji systemow/sieci, robilem pentesty aplikacji webowych wiec tez o nich mam pojecie. Podstawy programowania tez mam.
Znam gostka ktory pracował w innej branży, sam uczył się wieczorami, poszedl na staż razem ze mna i też został. na start miał mniejszą pensje niz w poprzedniej branzy ale po 2 latach juz całkiem nieźle jest
Nie przeszkadza mi czasowy spadek zarobków, ba jestem nawet tego świadomy i zabezpieczam się na taką ewentualność...
Jeśli chodzi o jave to też nie było jakiś wielkich wymagań: po prostu podstawy na których mozna budować wiedzę właściwą
Samouk jestem, w pracy za grosze pracowałem i się przede wszystkim uczyłem. Pozniej już z górki w sumie.
Niestety branża mnie wypluła, zmieniłem ja i...teraz nadal chce iść. Mam problem w jakim kierunku ;)
Kumpel kiedys pracowal jako informatyk w takiej malej firmie, nikt z pracownikow wlasciwie nie mial pojecia co on tam robi, nawet szef - komputery dzialaja,
Mini oczywiście na kompjutry !
Pewnie że to sensu nie ma siedzieć na dupie i brać z tego hajs. Z drugiej strony sam nie wiem jaki dział wybrać no...wszystko po trochu
@Credek: To kto ma wiedzieć co Ci sprawi większą przyjemność? XD
Piszesz, że wszystkiego się wie po trochu, czyli co konkretnie? W jakiej specjalizacji mógłbyś się odnaleźć z tymi umiejętnościami?
Bezpieczeństwo jest ciekawe, trzeba być ciągle na bieżąco. Programistów brakuje, to fakt ale myślę że specjalistów od bezpieczeństwa zdecydowanie brakuje. Nie mam oczywiście danych, takie są moją odczucia tylko.
zależy co Cię bardziej jara. Bezpieczeństwo też wymaga podstawowej chociaż wiedzy nt