Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Macie jakiś fajny #protip jeśli chodzi o szukanie zawodu?
INB4: Nie oczekuję, że ktoś poda mi na tacy idealny zawód, chciałbym po prostu, aby ktoś podzielił się jakimiś wiarygodnymi źródłami na których miałbym artykuły nt. różnych zawodów, standardów pracy i zarobków, mogą być jakieś ciekawe quizy, konsultacje zawodowe, wszystko co pomoże mi zdecydować. Jeśli ktoś był w podobnej sytuacji i znalazł satysfakcjonujący zawód, chętnie o tym przeczytam.
Sytuacja wygląda obecnie tak :
- 20 lat
- Zdana matura
- Ukończone technikum mechatroniczne, ale bez dyplomu technika - 2 na 3 kwalifikacje zdane, ostatnią oblałem (podobnie jak cała klasa - złe przygotowanie i archaiczne programy), poprawiać nie zamierzam, skutecznie obrzydzono mi ten zawód.
- Interesuje mnie studiowanie zaoczne albo szkoła policealna,

Trochę późno na poszukiwania, wcześniej też się interesowałem tym tematem, ale tam gdzie widziałem coś interesującego, nie widziałem pieniędzy (np. ratownik medyczny), tam gdzie widziałem pieniądze, praca mnie odpychała.
Nie oczekuję kokosów, chciałbym po prostu godny stosunek praca-płaca (czego nie ma we wcześniej wspomnianym zawodzie ratownika). Mogę mniej zarabiać, pracując mało, mogę pracować więcej, jeśli zarobię więcej.
Jestem skłonny "fizycznie z---------ć", tylko pod jednym warunkiem - satysfakcja z wykonywanego zawodu (jeszcze raz odwołam się do ratownika). Mam za sobą pracę w budowlance i na hali produkcyjnej (w naszej okolicy nazywanej Mordorem xD), pieniądze to zbyt mało, żeby mnie skłonić do ponownego z--------u. Lekka praca fizyczna albo praca siedząca to byłby ideał.
Nie przeszkadzają mi nietypowe godziny pracy, rozumiane jako różne pory pracy i dłuższe zmiany oraz praca w częstych bądź długich delegacjach. Dodam jeszcze, że w przeciwieństwie do ogółu, najlepiej pracuje mi się w nocy.

#pracbaza #studia #szkolapolicealna #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach