Wpis z mikrobloga

Mierzę pobór prądu procka STM32L073RZ za pomocą shieldu X-NUCLEO-LPM01A i zastanawiam się czy to normalne, że przy zasilaniu 3V na wykresie pojawiają się takie piki prądu, które przy 2.5V już nie występują. Procek ma wyczyszczoną pamięć, oba testy przeprowadzam w takich samych warunkach. (Drugi screen w komentarzu.)
#elektronika #stm32
karololo - Mierzę pobór prądu procka STM32L073RZ za pomocą shieldu X-NUCLEO-LPM01A i ...

źródło: comment_mNBp0N0Epm3D38xASjKCYbiAydPcbhQ5.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Procek ma wyczyszczoną pamięć

@karololo: to robi nie wiadomo co. Daj mu jakiś kod do wykonania który zrozumie np każ mu spać w nieskończoność albo machać pinem w nieskończoność i będziesz miał prądy odpowiednio trybu oszczędzania energii albo średniego zużycia jak coś robi. Na to dołożą się prądy peryferiów jak będziesz jakiś potrzebować. Dlatego takie rzeczy robi się na kodzie jak najbardziej zbliżonym do interesującej cię aplikacji.
  • Odpowiedz
@karololo: to sprawdź układ pomiarowy. I może są do tego jakieś przykłady w dokumentacji. Ja akurat STM dawno nie używałem ale mam coś podobnego w Nordicu nRF52 i tam trzeba robić z instrukcją bo inaczej wychodzą głupoty.
  • Odpowiedz