Wpis z mikrobloga

• 1
O k---a Mirasy, byłem w mistore kupić fona. Niby czekanie na mi9t pro spoko, ale trochę czas naglił i się zastanawiałem między mi9 a mi9t i jak mam być szczery mi9t to szrot.

Autofocus łapał jak g---o, ogólnie szału nie było, jeżeli jest tam jakiś Mirek który się zastanawia jak ja czy czekać to od razu ostrzegam - nie ma sensu, lepiej brać mi9.

Mi to jednak mi, redmi to jednak redmi.

W-----a mnie trochę notch, ale co mi9 o--------a to mi się w głowie nie mieści.

~Szczęśliwy posiadacz mi9 od paru h.

#xiaomi #telefony
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szao:

Autofocus łapał jak g---o, ogólnie szału nie było

to jeden minus telefonu czyni go szrotem? Gratuluje logiki

Dla mnie ekran bez wcięć w mi 9t + lepsza bateria przebija ten starszy ale co kto woli ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@anthoris heh, wiem właśnie. Dużo myślałem nad tym, ale już w momencie wzięcia obydwóch do ręki czuć ogromną różnicę mimo zapewnień ziomka ze sklepu, że niby się tylko prockami różnią.

Notch jak notch, mi9 jako całokształt na ten moment > mi9t pro > domki z gówna > mi9t.
  • Odpowiedz
@cincin27: teoretycznie w Mi 9 masz białą diodę powiadomień na froncie, więc korzystanie z AOD nie jest takie oczywiste. W Mi9T czerwona dioda powiadomień jest na górnej krawędzi, więc tutaj raczej się przyda.
@DAMONSTER: Wczoraj miałem po raz pierwszy w dłoniach Mi9 i muszę stwierdzić, że praktycznie nie zauważa się tego wcięcia w ekranie. Sam czekałem na Mi9T lub Mi9T Pro, ale teraz nie widzę sensu.
  • Odpowiedz
  • 0
Właśnie się waham, za mi 9t przemawia spora bateria. Tylko ten wysuwany aparat mi nie pasi.
Notch mi w sumie wisi, aktualnie siedzę na p9 lite , więc tak czy siak skok będzie wyraźny.
@Szao powiedz mi na ile w mi 9 starcza Ci bateria, tak załóżmy przeglądając neta po lte? Powiedz mi czy rzeczywiście ten tylni aparat tak mega wystaje? Jak to jest w etui? Nie przeszkadza?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Koldox w etui prawie wcale nie wystaje, według jerryego nie ma co się mega martwić o ten aparat :p

Nie wiem jak bateria trzyma bo mam go od wczoraj, ale z 70% fabrycznych miałem wczoraj sporo zabawy. wydaje mi się, że dzień na spokojnie utrzyma :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@salvador5000 miałem to w ręce i potrafiło wgl nie złapać focusu po odsunięciu ręki sprzed aparatu i w drugą stronę tak samo. Miej na uwadze, że sporo recenzji może być opłacanych ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@szao a nie orientujesz się czy w ni store dają na raty? Bo biorę pod uwagę jeszcze x-kom ale co oficjalny sklep to oficjalny. Plus niedaleko mnie mają salon i mógłbym tam podjechać wymacac telefon :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Koldox nie mam pojęcia, ale że raty to jak by nie patrzeć kredyt to zawsze możesz u siebie w banku wziąć i tyle. Chyba, że szukasz na raty 0% to wtedy może być gorzej :p
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Lenrok572 niby mi9t pro ma takie same graty jak mi9, ale serialnie mi to mi redmi to redmi i czuć to jak się te telefony do ręki weźmie.

Raczej nie bez powodu taki Masterpirzu używa mi9 a nie K20 pro :D
  • Odpowiedz