Wpis z mikrobloga

@mecenas_z_piaseczna: Bo są jeszcze ludzie niespaczeni do reszty religijnym p----------m? To raczej o nich dobrze świadczy, nich o ludziach religijnych. Jakbyś nie zauważyła, są na scenie politycznej ludzi o zapędach do wprowadzania prawa zgodnego z zasadami religijnymi, trochę ich konstytucja w ryzach trzyma.

@vind: A co to za problem zmienić konstytucję? Szczególnie dzisiaj, szczególnie dla "tych środowisk, które chcą zła"? XD Przecież te właśnie środowiska rządzą i wystarczyłoby dać
  • Odpowiedz
@mecenas_z_piaseczna: Nie kamieniują, bo jeszcze nie wszystkim o------o, czego nie zrozumiałaś. Im ktoś bardziej religijny tym gorzej. Katolicy nie funkcjonują zgodnie ze swoimi własnymi zasadami i to ich niekonsekwencji zawdzięczamy to, że jeszcze się w tym kraju da żyć. Niemniej jednak religia jasno zakłada postępowanie zgodnie z tymi zasadami.

Tak się zapoznałeś, że piszesz kompletne brednie. Albo teraz kłamiesz, albo zdajesz sobie sprawę z tego, że piszesz zwyczajne idiotyzmy.

W
  • Odpowiedz
@vind: Tak jak gimboateusze są upierdliwi ze swoim hejtem wobec wierzących tak ja będę przypominał każdemu kto wrzuca złe binga że prawidłowe musi być 5x5.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tak jak gimboateusze są upierdliwi ze swoim hejtem wobec wierzących tak ja będę przypominał każdemu kto wrzuca złe binga że prawidłowe musi być 5x5.( ͡° ͜ʖ ͡°)

@bastek66: o c--j xd Przysięgam, że będę się stosował do zasad "poprawnego" bingo jeżeli katolicy zaczną się stosować do bzdurnych biblijnych zasad w stylu noszenia ubrań z jednego rodzaju tkaniny XD
  • Odpowiedz
A co to za problem zmienić konstytucję? Szczególnie dzisiaj, szczególnie dla "tych środowisk, które chcą zła"? XD Przecież te właśnie środowiska rządzą i wystarczyłoby dać w łapę kilku osobom, żeby konstytucję zmieniać do woli. Te środowiska mają takie poparcie, że równie dobrze mogłyby wprowadzić zakaz łysej pały i wprowadzić go w życie. Poza tym konstytucja chyba też jest owładnięta "religijnym p----------m", bo zaczyna się od Invocatio Dei.

Już nie mówiąc o tym, że
  • Odpowiedz
@polaq bardzo śmieszne xd zwłaszcza że gdyby prawa ST obowiązywały nie byłoby w Polsce schabowego na obiad xd

A co do metafor- już przed chrześcijanami wiele osób traktowało Biblię jak metaforę
  • Odpowiedz
@ludi7123 10 przykazań zostało powtórzonych w NT. A prawa że ST jak kamienowanie i rozwody zostały uznane za błędne, podobnie jak wiele innych praw.

Jest też info że od teraz nowe zasady a nie stare. Stąd ta wybiorczosc
  • Odpowiedz
Tak, to ten niekatolicki pierwiastek, tym większy im większy w nich rigcz. Cała twoja iluzja argumentacji opiera się na "bo jeszcze nic tragicznego nie robią". Nie robią, bo zasady religijne aktualnie u nas nie funkcjonują w pełni.

@vind:

Nie wiem czemu mnie przeniosło tutaj widac mam cos w zakladkach ale p--------z xDDDDDDDDd chrzescijan nie obowiazuje wiekszosc praw z ST takich jak szabas, nie jedzenie wieprzowiny, noszenie ubran z jednego rodzaju welny,
  • Odpowiedz