Wpis z mikrobloga

@Pshemeck: Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe.Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pshemeck: nie wiem czy wiecie, ale stek well done też trzeba umieć zrobić, a to, że wszyscy kojarzą go z zostawieniem mięsa na pół godziny na patelni, to tylko ich problem xD
jeśli kucharz umie zrobić well done, który nie jest jak podeszwa to znaczy, że umie to robić

każdy rodzaj ma swoje plusy i minusy
  • Odpowiedz