Wpis z mikrobloga

Proszę o pomoc! Od 2 dni wyłącza sie komputer, przegrzewa sie, temperatura CPU dochodzi do 105/106 stopni i off, z tego norma dla tego procka to 70 stopni max!!! Procek to AMD Phenom II x2 550. Nigdy wcześniej sie nie wyłączał, wentylatory kreca, na dworze nawet zimno, komputer stoi z otwarta obudowa na środku pokoju, wcześniej był troche katowany i stał w kącie. Radiator i wiatraczek bez kłębów kurzu, pasta termoprzewodzącą wymieniona na nową - bez rezultatów, pomocy!!!
#komputery #pomocy #amd ##!$%@?
Undying - Proszę o pomoc! Od 2 dni wyłącza sie komputer, przegrzewa sie, temperatura ...

źródło: comment_rx2TwboskXdjOySVy5GUt068SLMNiM2z.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
@LM317K: Potwierdzam. MIałem podobny probłem w 2017 roku że coś sie karta #!$%@?łą bo źle paste nałożyłem i jak tylko odpaliłem unturned to DOSŁOWNIE w sekunde na msi afterburner temperatura o 20 stopni skakała w góre i tak aż do 90+ stopni i sie wyłączała
to aż nie do uwierzenia że o 20 stopni może nagle przeskoczyć w góre
  • Odpowiedz
  • 0
@jazmojegopokoju: wlasnie nie wiem, skanowałem adwcleanerem i nic nie wykrył, a nie mogę swobodnie korzystać z komputera zeby go czymś lepszym przeskanować bo po chwili sie przegrzewa i wyłącza
  • Odpowiedz