Wpis z mikrobloga

Cześć, nawiązując do mojego poprzedniego wpisu (https://www.wykop.pl/wpis/42363837/siema-wybieram-sie-do-gniezno-moglibyscie-mi-dac-j/) wybieram się z #gniezno do #bydgoszcz i może #torun na dalszą część mojej objazdowej wycieczki. Zwracam się do Was z tym samym pytaniem - moglibyście mi dać jakieś wskazówki odnośnie zwiedzania? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gdzie tanio/bezpłatnie zaparkować blisko Starego Miasta, co warto zobaczyć oprócz standardowych miejsc polecanych w necie i gdzie zejść fajny obiad?

#podroze, trochę #podrozujzwykopem, standardowo wołam też #poznan
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Paracelsus: wyspa młyńska, Myślęcinek, wieża ciśnień. Do zjedzenia: burger park, karramba, piekarnia gruzińska, restauracja gruzińska (nie pamiętam nazwy ale warto zrobić rezerwacje), Pierogarnia stary młyn. Piwko w warzelni przy wyspie młyńskiej. Na deser kołacze przy starówce.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Paracelsus:
Muzeum Mydła i Historii Brudu
Exploseum
Wieża Ciśnień
Spacer: Most Staromiejski (Mostowa) - Stary Rynek - Wyspa Młyńska - Mostek Jana Kiepury - Opera Nova - Most
  • Odpowiedz
@Paracelsus: parking jest tam 24h.
Tak samo parking w Focus Mall, tam też jest siłownia.
Zdaje się, że Zielone Arkady podobnie.
w trakcie dnia możesz auto przeparkować na parking miejski - w Bydgoszczy za parkowanie płaci się pn-pt od 8:00 do 17:00, między 17:00 a 8:00 parkowanie jest bezpłatne.
  • Odpowiedz