Wpis z mikrobloga

Dla Was lewicowiec to gościu strzelający w potylice ludziom

@johny-kalesonny: Myślałem, że gościu strzelający w potylice ludziom jest mianownikiem wspólnym idei marksistowskiej, ale niech będzie, udowodnij mi że nie jest, lewicujący niegłupolku.

Wprowadzasz socjalizm, swoje pomysły musisz opłacić z pieniędzy podatników lub zmusić ludzi do darmowej pracy przymusowej. Co robisz?
  • Odpowiedz
Myślałem, że gościu strzelający w potylice ludziom jest mianownikiem wspólnym idei marksistowskiej, ale niech będzie, udowodnij mi że nie jest, lewicujący niegłupolku.

@r3pr3z3nt: Ciężar dowodu jest po Twojej stronie. Marks pisał w konkretnych czasach historycznych, gdzie miałeś rewolucję za rewolucją, gdzie był system klasowy i nie było demokracji. Dla niego rewolucja była jedyną ewentualnością, ale pod koniec życia miał inny pogląd.

Socjalizm wprowadza się przez demokracje, już teraz masa państw
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Widzisz, nie chcesz odpowiedziec na proste pytanie, wiadomo czemu... Bo odpowiedz doprowadzi cie do prawdy.
A ciezar dowodu na to ze lewicowiec to koles strzelajacy w potylice musi byc chyba dla ciebie nie do zniesienia, bo jest wszechobecny historycznie. W Wenezueli ostatnio strzelali - dziwne ze nie udalo sie wprowadzic socjalizmu w jednym z najbogatszych w zasoby kraju swiata, w czasach socjalizmu DEMOKRATYCZNEGO.
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: O kurde, widze ze jestes troszke rozkojarzony. Zerknij sobie na ten mem otwierajacy watek i powiedz kto tam w nim i do kogo strzela... :) Poza tym pozniej sam napisales ze dla nas „lewicowiec to ktos strzelajacy w potylice...” W temacie gdzie niby prawicowiec strzela do lewicy... Lekko placza ci sie fakty, ale to nic. Wasza sila w liczbie, nie w prawdzie.
  • Odpowiedz
@r3pr3z3nt: OP stwiedza, że konserwatyści nie są lubiani w internecie dlatego, że plują na masę grup społecznych. Ty stwierdzasz, że lewicowcy wprowadzają socjalizm ZAWSZE siłą i terrorem.

Po pierwsze Twój argument jest prześmieszny w kontekście tego co pisał OP xD. To jest takie ad hitlerum w innej wersji. Po drugie, jak tak uważasz to udowodnij w takim razie, że wszystkie grupy lewicowe tak postępują. Ale łatwiej jest wskazać kontrprzykład, tak
  • Odpowiedz