Wpis z mikrobloga

@Bzdziuch: Pisałbym do Policji/SM, żeby przyjechała i przez tydzień kontrolowała teren. A jak nie przyjadą, to media. Tylko przez tego chłopaka na wózku, bo kim innym to się nie zainteresują - jak to media.
  • Odpowiedz
@Bzdziuch dlatego jak widzę że ktoś staje na chodniku to uprzejmie dzwonię zawsze na 986.
Ja tam mogę auto obejść, ale myślę o ludziach z wózkami, na wózkach, z kulami, małych dzieciach.
Oduczyłem tak sąsiadów na osiedlu stawać na chodniku, jak jeden z drugim dostali za kazdym razem mandat.
  • Odpowiedz
@Bzdziuch: A tak na serio - polscy kierowcy to #!$%@? święte krowy, i to jest skandal że z automatu nie holują gruzów blokujących (i przy okazji #!$%@?ących) chodniki. Pojechałby jeden szmaciarz z drugim taksówką 10 km za miasto odebrać gruza, to może nauczyłby się szacunku do przepisów i do innych uczestników ruchu (°°
  • Odpowiedz
@Bzdziuch: ja naprawdę nie rozumiem... Jadę autobusem przez podobne osiedle i z rana dokładnie tak samo wszystkie samochody parkują, na chodnikach wszystkimi kołami przy posesjach. Chodnikach, które nie są ich, a są częścią wspólną. Domy pobudowane, a jakoś na garaże nie stykło...
Przecież Strażnik Wiejski wyrobiłby tygodniową normę w jeden dzień z mandatami, gdyby się po takim osiedlu przeszedł.
  • Odpowiedz
czyli jestes mi winien lusterko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Zlomiarz1:

ja nawet moge ci byc winny drugie... tylko mam jedna zasade: nie place za lusterka tym, ktorzy nie szanuja innych uczestnikow :P
  • Odpowiedz
@Bzdziuch: Pewnie po drugiej stronie pusty chodnik, zdjęcie tak skadrowane, że w ogóle nie widać lewej strony jezdni. Chyba nie parkują tam takie ameby by tak zawalić jedyny chodnik. Muszą być dwa.
  • Odpowiedz