Aktywne Wpisy
PierdekAlonso +435
O ile jeszcze przy poprzednich wyborach parlamentarnych konfa liczyła na to, że będzie w stanie zbudować coś na liberalnym, rozsądnym elektoracie, to teraz widać jak na dłoni zmiane kursu i to, że idą w totalną szurię, tradycjonalizm i zacofanie. Grają pod przejęcie elektoratu PiSu. Mentzen broniący PiSowców i połykający swój własny język - rzygać się chce jak się na to patrzy. Obrzydliwy oportunista, który pogrzebał swoje ideały i wypowiada bzdury, w które
Itslilianka +21
17 letnia siostry koleżanki się powiesiła. Z wyglądu była bardzo ładna. Nie zostawiła nawet listu. A mnie ciekawi czemu to zrobiła. Co siedziało jej w głowie... #depresja #samobojstwo #przegryw
Chciałem kupić bilet łączony Gdańsk + Sopot + SKM. Po długotrwałych badaniach udało mi się ustalić, tak na 90%, że powinienem wybrać organizatora komunikacji: Szybka Kolej Miejska w Trójmieście Sp. z o.o. (w domenie wniosek.mzkwejherowo.pl, co to #!$%@? jest mzkwejherowo, ja chce Gdańsk i Sopot, ale nieważne) i później coś takiego jak Bilet łączony MZKZG normalny + KOLEJ normalny i jako strefę Gdańsk-Sopot-Kolej. Nigdzie nie ma wyjaśnienia co to jest MZKZG, Gdańsk-Sopot-Kolej i Zarząd Transportu Miejskiego w Gdańsku + KOLEJ (i dlaczego to jest droższe o 60zł od Gdańsk-Sopot-Kolej, skoro chyba jest tylko w Gdańsku, a to drugie w Gdańsku i Sopocie?).
Pytanie czy Gdańsk-Sopot-Kolej oznacza Gdańsk + Sopot + Kolej, czy tylko kolej w Gdańsk + Sopot? Będę mógł na tym korzystać z tramwajów, SKM i autobusów w Gdańsku i Sopocie?
I na koniec jak już wydawało mi się, że kupiłem ten #!$%@? bilet to na maila przyszło potwierdzenie pic related. I teraz pytanie, czy to #!$%@? mózgowe osób projektujących ten system czy coś poszło nie tak i kupiłem niewłaściwy bilet. Zapłaciłem 150zł za bilet na Gdańsk i Sopot, a tam jest napisane, że MZK Wejherowo Sp. z o.o otrzymało płatność 80zł.
#gdansk #trojmiasto #sopot #skmtrojmiasto
https://mzkzg.org/taryfa-biletow-laczonych
Kupiłeś tylko część kolejową
Komentarz usunięty przez autora
A teraz to amatorzy pchają się do zabawy... #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kiedyś to było fajnie. Mogłem sobie normalnie kupić metropolitalny zkm gdynia+skm trojmiasto i mogłem nim jeździć siecią zkm gdynia i całym skm, od Wejrowa do Gdańska. Ale komuś to przeszkadzało i go nie ma.
A najlepiej to
W wariancie 24h masz bilet kolejowo-komunalny dwóch organizatorów, to ogarnie Gdańsk + Sopot + SKM. Jeśli wolisz 72h to masz do wyboru tylko kolejowo-komunalny wszystkich organizatorów.
Nie mam pojęcia co ty kupiłeś.
jak masz gmaila to te maile są połączone, jeden jest wcześniej więc powinien być wyżej na tej samej karcie
Ten bilet za 150zl to jest na tramwaje i autobusy w Gdansku Sopocie plus skm , ale bez nocnych
Jesteś pewny, że bez nocnych? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym.