Aktywne Wpisy

RedBulik +602

przemo123mo +212
Nie wiem czy ktoś z was zerknął na maila #youtube #youtubepremium ale nie dość że zaczęli blokować to jeszcze podnoszą cenę o 10 zł miesięcznie ( ͡º ͜ʖ͡º) ciągną kasę jak mogą
Skopiuj link
Skopiuj link

Wykop.pl
Czesc Mirki. Buduje pan tilta do kamerki internetowej. Skladac sie bedzie z arduino uno / nano i 3 serw tower pro sg90. Czym zasilic te serwa zeby nie bylo drgan / zaklocen? Zasilanie oczywiscie z gniazda 230v. Przewalam internet i nie potrafie sie zdecydowac. Pan tilt na focie ;)
@Janek_Porzycz: a podłączałeś do zasilnia? ¯\_(ツ)_/¯
zwyczajlnie lepsze serwa by się przydały, te przy podobnej konstrukcji powodowały, że moja płytkowa kamera wpadała cała w rezonans i zaczynało nią majtać góra dół.
Na szybko narysowałem w paincie o co mi chodzi. Niebieskie to kamera, a fioletowe, to serwo
Podlaczylem na szybko i na szybko napisalem sketch. Zasilane sa aktualnie 2 serva z pinu 5v arduino, a arduino z usb w lapku. O dziwo wszystko dziala bez zadnego skakania serwa :o U Ciebie moze skakalo bo za male obciazenie bylo dla serwa lub wariowal jakos maping jesli uzywales pota? Nadal zastanawiam sie czy ladowac ten zasilacz czy poleciec z tego 5v arduino chociaz wszedzie pisza zeby tak nie
Nie zasila serw z ardu na pewno :P