Wpis z mikrobloga

@Fighter_forGlory: nie obrażam cię tylko oceniam twoją arogancje którą wykazałeś się w stosunku do Cejrowskiego i która wynika wyłącznie z faktu że facet ma inne poglądy od ciebie i niech zgadnę dodatkowo uwierzą cie fakt że jest katolem. Ale to jest dość powszechny mechanizm wśród postępowców, którzy uważają że jak wyznają lewicową ideologię to z automatu są inteligentniejsi i przede wszystkim lepsi od pozostałych. A ja uważam że każdy, bez względu
@4tek: To naukowcy o konserwatywnych poglądach (głównie fizycy epoki Zimnej Wojny) od dekad zakładają w USA prawicowe, konserwatywne, wolnorynkowe think-tanki i w ramach działalności tych fundacji atakują naukowców, przyjmując na swoje działność dotacje. Niegdyś głównie od przemysłu tytoniowego, dziś przemysłu paliw kopalnych.

To prawicowe think-tanki od kilkudziesięciu lat wykorzystują ten sam schemat ataku na wyniki badań naukowych, atakując nie na polu merytorycznym w journalach i na konferencjach, ale w postaci publicystyki
@drSin: Nie uważam się za lepszego od Cejrowskiego, ale jestem zażenowany jego poczuciem wyższości które nie pozwala mu nawet spróbować zrozumieć osób o odmiennych poglądach. Ale przede wszystkim jestem zażenowany jego celowymi manipulacjami i kłamstwami, takimi jak np. omawiane na Wykopie materiały z Teksasu. A przykład jest bardzo ładny, gdyż Cejrowski wykorzystuje to że znakomita większość Polaków nigdy nie była w Teksasie i można im wmówić, że tam istnieje prawdziwa wolność