Wpis z mikrobloga

@AlpejskieMleczko: tylko żeby tak się bujać to albo musisz mieć stała wizę albo śmigać na turystyczna która kosztuje ok 40 zł, więc nie wiem czy aż tak się opłaca (plus dojazd z białego do Kuźnicy to prawie 60km w jedną stronę) no i kolejka na granicy średnio po 1h w jedną stronę. Lepiej ogarnąć sobie ruskiego który będzie przywozić bezpośrednio do Ciebie albo sąsiada który już ma takiego ruskiego :)
  • Odpowiedz
@hamskloss nie bardzo. Jeżdżę raz w miesiącu nie do Kuźnicy a do polowiec kolejek 0 stacja od razu za przejściem tankuje i wracam . Wyjazd zajmuje ki średni do 3h 3.5h jestem w domu a koszt to wiza 40 zł i dojazd do granicy 6 litrów paliwa i wsio . A co do ropy to jest bardzo dobra , Białoruś ma lepsze niż nasze . Byłem na badaniach technicznych na tej
  • Odpowiedz
@AlpejskieMleczko: ja zgadzam się z tym że ropa jest ok i że to dobra alternatywa, ale wolę kupić po 4 zł od lokalsa niż samemu się bujać gdziekolwiek (a teoretycznie w weekendy jestem w Sokółce więc mógłbym wyskoczyć 15km do Kuźnicy). I nie wierzę że w 3-3.5h obrócisz (google maps pokazuje 1.5h z centrum w jedną stronę, więc musiałbyś w 30 min się odprawić w dwie strony i zatankować a
  • Odpowiedz