Wpis z mikrobloga

@Lethal_Alpaca: na szybko to robie burrito
Mieso mielone + fasolka + pulpa pomidorowa&przecier kukurudza i gotowanko 15 - 30 min potem podsypuje serem, zawijam placka i wkładam do opiekacza na 5 minut. Polecam
  • Odpowiedz
@Borsuk69:
gotujesz bulion(seler, pietruszka marchewka cebula, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek), może być nawet z kostki, choć najlepiej z warzyw.
Wody do tego bulionu dajesz tyle, żeby przykryła prawie w całości brokuły i ziemniaki z których chcesz zrobić zupę krem(zawsze potem można dolać wody albo odlać bulion) dla mnie idealna zupa wychodzi jak właśnie brokuły wystają z centymetr nad wodę.
Wyjmujesz warzywa z bulionu, dajesz tam świeże lub mrożone brokuły rozdrobnione
  • Odpowiedz
@Borsuk69: oczywiście, ja do wszelkich sosów i zup krem w zamrażarce mam zamrożony rosół w pudełkach po maśle :D tobie podałam prostsza wersje, też dobrą. Ale jak masz ochotę na dłuższą zabawę to może być też na rosole/mięsie.
  • Odpowiedz