Wpis z mikrobloga

Czy Gruzja zapewnia opad szczęki? Dzisiaj czytałem na jednym blogu, że widoki lepsze niż w Omanie, co mnie zaskoczyło. bo Oman i ZEA są na mojej top liście wyjazdowej. Zastanawiam się nad wyjazdem, ale zdjęcia i filmy z yt mnie nie zachwycają. Góry, monastyry itp.- wydaje mi się, że raj dla ludzi z plecakami i kochających trekking a ja zazwyczaj zwiedzam autem, bo jeżdżę na urlopy z małymi dziećmi. To jeden z nielicznych interesujących kierunków z lotniska w moim mieście. Czy są tu tylko sami psychofanatycy Gruzji? Warto, nie warto?

#gruzja #wyjazd #podroze #podrozujzwykopem
  • 10
@g4rris: Widoki są zupełnie inne. Całkiem inny rodzaj krajobrazu niż w Omanie więc pewnie zależy co się komu podoba. Gruzja jest bardzo warta odwiedzenia, zwłaszcza w kontekście ciągle dość niskich cen oraz tanich i krótkich lotów.
Najfajniej pojechać ekipą 5-7 osób i wynająć sobie auto 4x4. Jest kilka fajnych tras.
W Omanie i ZEA nie byłam więc sie nie wypowiem czy lepiej. Ja osobiście w Gruzji zakochałam się od pierwszego dnia. Już wtedy wiedziałam, że to moje miejsce na ziemi, chociaż myślę, że zależy kto co lubi, kolega który był ze mną mówił że podobało mu sie ale aż taki zachwycony nie był.
Dzięki za pamięć. Na zdjęciach w Internecie nic nie powoduje mi opadu szczęki. To czy się podoba czy nie podoba dany kraj jest subiektywne. Wpisuję sobie Gruzję na listę najbliższych wyjazdów.