Wpis z mikrobloga

  • 4
@wacek_1984 czemu sie nie znasz i opowiadasz ludziom takie glupoty? Miod nie byl ani razu podgrzewany tylko mieszany. Przepompowywany 48h z jednej beczki do drugiej. Prosze Cię wyjdz i i nie płosz ludzi.
  • Odpowiedz
  • 2
@Grzechu10g skremowany, mieszany cały czas by skrystalizowany z łatwością dał się posmarować na chlebie. Żadne cuda mechaniczne. Powyżej 42 sropni Celsjusza miód traci cenne wartości, dlatego takiej metody się zazwyczaj nie stosuje.
  • Odpowiedz
@Patobreivik: no właśnie nie jestem pewny, bo mam 2 szwagrów pszczelarzy i opowiadali jak z koła wyrzucali takiego ptysia który pędził miód z cukru i u niego miód nigdy się nie krystalizował, podgrzewał go jakoś i mieszał
  • Odpowiedz
@Patobreivik: hej też jestem zainteresowany 2 słoiczkami, po jednym z każdej pasieki - damy radę? ;) mile widziany paczkomat, nawet sobie sam nadam a Tobie wyślę etykietkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz