Wpis z mikrobloga

#androiddev
Słuchajcie, VCS w Intellij coś mi pomieszał. Struktura jest rozsypana i nie widzi mi manifestu i kilku innych plików. Nie chce się buildować, czyścić, gradle też. Invaldate Cache/Reset nie naprawia. W logach historii widzę, że są brakujące pliki, w katalogach też, ale VS ich nie widzi. Ktoś wie jak to naprawić?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Cofnąć się w historii do momentu który pozwalał na budowanie i spróbować odtworzyć lub commitować brakujące pliki z lokalnej kopii repo która je posiada
  • Odpowiedz
@push3k-pro: widocznie coś namieszałeś w gicie, w poprzednim poście sam napisałeś że nie bardzo umiesz z niego korzystać... VCS z AS to tylko nakładka graficzna, pod spodem korzysta z poleceń gita.
  • Odpowiedz
@push3k-pro: podjerzewam że niektóre pliki nie były trackowane przez gita a zostały przez Ciebie / IDE usunięte. Jak czegoś nie ma w gicie to nie da się tego przywrócić. Tak czy siak VCS nie ma tu nic do tego, wszystkim zarządza git, vcs to tylko pakuje w okienka.
  • Odpowiedz
@veranoo: Nie jestem pewien czy to Gradle jest winne temu, że nie widać manifestu, a po usunięciu .idea nie widać też i Gradle.

Zresztą tam było cały czas dobrze, jest tak jak było w momencie, w którym wszystko działało.
  • Odpowiedz