Wpis z mikrobloga

Daily remainder że Europe lada chwila czeka Zielona Rewolucja, a władzę w najsilniejszym kraju Europy wezmą Zieloni.
Dadzą przykład Europie, jak się robi zieloną politykę, zieloną politykę społeczną, demokrację partycypacyjną a przy okazji przypomną Bolakom o tym jak powinno wyglądać demokratyczne sądownictwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#antykapitalizm #neuropa #4konserwy #sondaz
Pobierz Kjedne - Daily remainder że Europe lada chwila czeka Zielona Rewolucja, a władzę w na...
źródło: comment_iBZLWXZtYOYDSHJsib2TAkFCaVQVk7qL.jpg
  • 24
@Kjedne: haha jakie te Niemce mają krótką pamięć! Zielona rewolucja to już była kolego z aferą PEDOFILSKĄ w którą umoczona została cała wierchuszka Grunen i to od lat 70 sobie tam jeździli na weekend (vide Nibelungen Schule w południowej Hestji) a obecna to też śmiech na sali i pedofilia vide youtube w załączniku.
qluch - @Kjedne: haha jakie te Niemce mają krótką pamięć! Zielona rewolucja to już by...
Straszne, myślę, że Bolacy powinni wystąpić z Unii z państwem rządzącym przez takich strasznych ludzi (czy raczej osoby które ich zastąpiły 50 lat poźniej ( ͡° ͜ʖ ͡°) )

@Kjedne: czy ty rozumiesz co napisałem? To nie jest problem który wystąpił 50 lat temu mordo. To jest problem który trwa od 50 lat i końca nie widać bo tam wierchuszka partii jest obstawiona osobami popiwrającymi postulaty pedofilów,
@Kjedne: Jak wygląda zielona polityka społeczna? Bo jak chodzi o ograniczenie konsumpcji i absolutną destrukcję konsumpcjonizmu to jestem za. Jeśli to kolejne lewackie #!$%@? o transach, muzułach, czarnych, giejach jako oczko w głowie socjologii to proszę #!$%@?ć. Poza tym z tego co wiem to największy wzrost poparcia w Europie mają nacjololo, a zieloni są za nimi.
@HarvestinSeason: masz świeżutki sondaż.
Plus Zieloni mają większą frakcje w Europarlamencie, głównie dzięki sukcesowi w Niemczech.

Wyborach do EU Parlamentu wzieli na sztandary
1. Ochrona klimatu zamiast ochrony węgla
2. Zmniejszanie nierówności ekonomicznych ("troska o wszystkich")
3. Walkę z partriarchatem (wbrew pozorom społeczeństwo niemieckie jest dużo bardziej patriarchalne niż polskie, do bodaj 65 r. kobieta musiała mieć zgodę męża na pracę jak w Arabii Saudyjskiej).
4. Działanie na rzecz integracji imigrantów
@Kjedne: Ale zieloni mają tylko jedno ugrupowanie w Europarlamencie a nacjonaliści mają trzy, które mają w sumie 173 miejsca.

1. Jak ich na to stać, a raczej z 300 MLD nadwyżką ich stać to ok.
2. W Niemczech chyba nie ma takiej potrzeby, bo to nie USA albo Brazylia.
3. Jakie są przykłady tego patriarchatu? Chyba, że mają walczyć z prawem
zniesionym 50 lat temu.
4. Co to język nienawiści? Wspominaie,
@HarvestinSeason:
Ad. 2 https://www.dw.com/pl/coraz-wi%C4%99cej-niemc%C3%B3w-nie-p%C5%82aci-za-pr%C4%85d/a-46239372

Zresztą generalnie w Niemczech jest problem ze zwiększającymi się nierównościami. Nie zasypie cię linkami, więc musisz mi uwierzyć na słowo, polegając na mojej kilkuletniej obserwacji związanej z "gdzie by tu uciec z Chlewu".

Ad 3. Aktywizacja kobiet na rynku pracy.
https://tnkul.pl/files/userfiles/files/RT2015nr10_109-120_Koral.PDF

Ad 4. Przede wszystkim chodzi o działalnosć PEGIDY, gdzie pierwszy przewodniczący PEGIDY ustąpił bo chwalił akwarelistę na FB i się wydało. Jest z tym straszny problem,
@Kjedne: Ja jestem etno-nacjonalistą i dla mnie po prostu sprawą czystej przyzwoitości jest porzucenie swojej dawnej tożsamości etnicznej przez imigranta na rzecz narodu, na którego ziemi żyje. Ktoś kto tak nie robi nie jest imigrantem tylko osadnikiem i PEGIDZIE i AfD o to chodzi. Boją się, że przez tych osadników z Niemiec zostanie tylko język Niemiecki, a przepadnie wszystko co definiuje ich jako naród. Dlatego wg. mnie należy trzymać ekskluzywną definicję
Bo jak każdy bambus ze skradzionego w Libii pontonu

@HarvestinSeason: I właśnie dlatego trzeba wymienić węgiel na OZE, bo jak tu przyjdzie 100 mln chińczyków i pół afryki, bo tam się zwyczajnie biologicznie nie da żyć to żadna kultura europejska tego nie wytrzyma.

Zresztą w ogóle podstawą "zielonej myśli ekonomicznej" jest zrównoważony rozwój. Jeżeli de facto Europa okrada Afrykę i Azję z ich pracy (sprawiedliwy handel) to oni tutaj będą przychodzili,
@Kjedne: Problem jest taki, że w czasie, gdy kraje Europejskie systematycznie zmniejszają w większości swoje emisje gazów cieplarnianych tak możni tego świata z większości mocarstw mają to totalnie w dupie. Nawet zasrane hamburgery zmniejszyły swoje emisje o 6% od 2000 roku. Brytyjczycy o 20%, Niemcy o 12%, Francuzi o 20%, Włosi o 27% itd. W Europie jest ogromna tendencja spadkowa w tej kwestii, więc to nie jest tak, że Europa, na
@HarvestinSeason: Clue twojego zarzutu jest takie, że Chiny, Indie itp oszukujo.

Po pierwsze Chiny i Indie się ogarniają i bardzo dużo inwestują w OZE bo wiedzą, że szybciej kryzys klimatyczny dotknie nizine południowochińską i Bombaj niż Europe.

Ale jeżeli chcesz ich zmusić, żeby ograniczali więcej to jest na to sposób, uzależniając dostęp do rynku od np. stopnia inwestowania w OZE. To wymaga otwarcia traktatów, także WTO, ale jest możliwe do przeprowadzania.