Aktywne Wpisy
SaintWykopek +434
Fajny ten nowy serial "1670", polecam oglądać póki jeszcze wisi na #netflix ( ͡º ͜ʖ͡º)
,,Mnie też nikt nic nie dał za darmo! Wszystko musiałem sam odziedziczyć!"
„Rozmiar nie ma znaczenia. Tak mówią Ci z małymi wsiami"
,,Co zaczyna się na Ży i po cichu włada Polską?" - "Żydzi?" - "Żyto..."
,,- Jak się nazywa uprzedzenie do Żydów?
- Antysemityzm
- a do chłopów?
- patriotyzm" xD
,,Mnie też nikt nic nie dał za darmo! Wszystko musiałem sam odziedziczyć!"
„Rozmiar nie ma znaczenia. Tak mówią Ci z małymi wsiami"
,,Co zaczyna się na Ży i po cichu włada Polską?" - "Żydzi?" - "Żyto..."
,,- Jak się nazywa uprzedzenie do Żydów?
- Antysemityzm
- a do chłopów?
- patriotyzm" xD
SaintWykopek +17
Dadzą przykład Europie, jak się robi zieloną politykę, zieloną politykę społeczną, demokrację partycypacyjną a przy okazji przypomną Bolakom o tym jak powinno wyglądać demokratyczne sądownictwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antykapitalizm #neuropa #4konserwy #sondaz
@Probz: Odpowiem później bo to skomplikowane, ale generalnie #antykapitalizm nie bez powodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kjedne: czy ty rozumiesz co napisałem? To nie jest problem który wystąpił 50 lat temu mordo. To jest problem który trwa od 50 lat i końca nie widać bo tam wierchuszka partii jest obstawiona osobami popiwrającymi postulaty pedofilów,
Plus Zieloni mają większą frakcje w Europarlamencie, głównie dzięki sukcesowi w Niemczech.
Wyborach do EU Parlamentu wzieli na sztandary
1. Ochrona klimatu zamiast ochrony węgla
2. Zmniejszanie nierówności ekonomicznych ("troska o wszystkich")
3. Walkę z partriarchatem (wbrew pozorom społeczeństwo niemieckie jest dużo bardziej patriarchalne niż polskie, do bodaj 65 r. kobieta musiała mieć zgodę męża na pracę jak w Arabii Saudyjskiej).
4. Działanie na rzecz integracji imigrantów
1. Jak ich na to stać, a raczej z 300 MLD nadwyżką ich stać to ok.
2. W Niemczech chyba nie ma takiej potrzeby, bo to nie USA albo Brazylia.
3. Jakie są przykłady tego patriarchatu? Chyba, że mają walczyć z prawem
zniesionym 50 lat temu.
4. Co to język nienawiści? Wspominaie,
Ad. 2 https://www.dw.com/pl/coraz-wi%C4%99cej-niemc%C3%B3w-nie-p%C5%82aci-za-pr%C4%85d/a-46239372
Zresztą generalnie w Niemczech jest problem ze zwiększającymi się nierównościami. Nie zasypie cię linkami, więc musisz mi uwierzyć na słowo, polegając na mojej kilkuletniej obserwacji związanej z "gdzie by tu uciec z Chlewu".
Ad 3. Aktywizacja kobiet na rynku pracy.
https://tnkul.pl/files/userfiles/files/RT2015nr10_109-120_Koral.PDF
Ad 4. Przede wszystkim chodzi o działalnosć PEGIDY, gdzie pierwszy przewodniczący PEGIDY ustąpił bo chwalił akwarelistę na FB i się wydało. Jest z tym straszny problem,
@HarvestinSeason: I właśnie dlatego trzeba wymienić węgiel na OZE, bo jak tu przyjdzie 100 mln chińczyków i pół afryki, bo tam się zwyczajnie biologicznie nie da żyć to żadna kultura europejska tego nie wytrzyma.
Zresztą w ogóle podstawą "zielonej myśli ekonomicznej" jest zrównoważony rozwój. Jeżeli de facto Europa okrada Afrykę i Azję z ich pracy (sprawiedliwy handel) to oni tutaj będą przychodzili,
Po pierwsze Chiny i Indie się ogarniają i bardzo dużo inwestują w OZE bo wiedzą, że szybciej kryzys klimatyczny dotknie nizine południowochińską i Bombaj niż Europe.
Ale jeżeli chcesz ich zmusić, żeby ograniczali więcej to jest na to sposób, uzależniając dostęp do rynku od np. stopnia inwestowania w OZE. To wymaga otwarcia traktatów, także WTO, ale jest możliwe do przeprowadzania.