Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Czy opłaca się kupić zombicide sezon 1?
Nie grałem w żadną wersje i zastanawiam się czy nie kupić sezonu pierwszego traktując to jako demo czarnej plagi. Czy bardzo się różni od czarnej plagi?
Czy kooperacja w tej grze daje frajdę czy z reguły jest jeden lider który rozkazuje kto gdzie powinien iść?
#gryplanszowe #grybezpradu
  • 12
@Frozenwar sezon 1 jest o tyle fajny ze dzieje sie w obecnych czasach i ma duzo fanowskich scenariuszy.
A tak to kazdy kolejny sezon/wydanie ma wiecej tego co poprzednik.
No i pytanie czego oczekujesz. Zombicide to raczej prosta i radosna turlanka z masa plastiku. Jak szukasz prpstego dicefesta co ladnie wyglada to masz strzal w 10tke. Jesli szukasz czegos mrocznego w klimatach zombie to sa lepsze gry.
  • 0
@Ghostur: niestety najczęściej to ja jestem tym liderem. Bo znam zasady i mam jakiś plan.

@Zorak: nie zależy mi na skomplikowanej mechanice. MM Robinson's Crusoe dla grupy pamiętanie o wszystkich elementach gry jest mocno problematyczne. Po 6 grach się nadal zastanawiam czy wszystko robię prawidłowo.
@Frozenwar Dlaczego akurat Zombicide? Na czy wam zależy, pomijając kooperacje? W ile osób gracie? Ma być bardzo losowa czy chcecie nad tym zapanowac? Może być gra z apka?

Robinson faktycznie jest dość ciężki.
  • 0
@Hansek: bardziej. Myślę o zakupie dla siebie. Potrzebuje mieć grę z lekkimi zasadami i kooperacją. Gry z apka do mnie nie przemawiają. Nie mam tabletu ani miejsca na komputer.
@Frozenwar Zombicide black plague szybko odlozylem na półkę. Bez dodatku było dość słabo do tego masa scenariuszy na 6 graczy (pewnie pojawiły się fanowskie na mniejszą ilość). Jeśli chcesz coś z dobrym wariantem solo i coopem to może polecany przez ludzi horror w arkham lcg?
@Frozenwar: Zombicide to świetny wybór, gra bardzo dobrze skaluje się na 1, 2, 3 i 6 osób. Pierwsze 3 sezony mają masę fanowskich dodatków, nawet jest cała kampania Crowd City.

Jak ktoś napisał, im dalsze sezony, tym ciekawiej, lekkie zmiany w mechanice, itp. Jeśli miałbym wskazać jeden sezon, który warto mieć, to byłby to drugi (Prison Outbreak), ponieważ masz aż dwa różne rodzaje zombie, do których musisz zastosować odmienne podejście.
CKNorek - @Frozenwar: Zombicide to świetny wybór, gra bardzo dobrze skaluje się na 1,...

źródło: comment_iUF0Xgt3N6PblVqIxGLaNaTKIFCeXicX.jpg

Pobierz
@Hansek: Jeszcze nie zamawiałem, widziałem ostatnio tylko na stronie Portalu za 400 złotych, na innych powinno być jak przy Pladze po ok. 260. Chciałem Invadera brać na Kickstarterze, ale dziewczyna namówiła mnie na zakup konsoli w tej samej cenie : D No i może zgarnę od razu Zieloną Hordę, czekam na przypływ gotówki. Uwielbiam tę serię : D