Wpis z mikrobloga

@meblujdom_pl zwykły shared, ale każde konto jest izolowane dzięki systemowi CloudLinux.
Limit dla pakietu SO10 to 1GB ram oraz 100% rdzenia procesora. max_execution time sam ustawiasz w panelu.
@sohost: Szkoda, gdybym miał się przenosić musiałbym najpierw testować bo te przenosiny to u mnie spora opcja, sam sklep ma ponad 60 gb, bazy, cloudflare, osobne smtp, ssl. Bez testów w ciemno trochę tak strach :P
@meblujdom_pl - miło, że zwracasz uwagę. Rozwiązanie, które wskazujesz to hosting współdzielony, a nie VPS. Mimo dobrych wyników w Sql przestrzegam przed wnioskowaniem tylko na podstawie tej tabelki. Jako autor softu, którym to testujecie mogę powiedzieć, że wyniki bywają kapryśne i zmienne w czasie ;) Znacznie ważniejsze dla właścicieli sklepów będą natomiast wyniki uzyskane w samym sklepie, czasy ładowania. PrestaShop Boost zapewnia tu przyspieszenie zwłaszcza dla starszych i większych sklepów, poprzez znaczną
@artur-pajkert: Tak, ja sobie zdaję z tego sprawę - dla mnie VPS to jednak bardzo wygodna opcja ponieważ mogę sobie modować dowolnie modpagespeed, odpalać w SSH co mi się żywnie podoba i gwarant stabilnego przydzielania czegokolwiek gdziekolwiek, modować ustawienia PHP & MySQL. Współdzielone to współdzielone - jak sama nazwa wskazuje :P No i koniec z końców z każdego współdzielonego mnie później wywalali lub limitowali bo okazywało się, że generowałem zbyt
@meblujdom_pl: Jasne, masz rację. Kiedy ktoś sam chce administrować serwerem to zawsze VPS czy dedyk zapewniają lepszą elastyczność, a to rozwiązanie jest dla tych, którzy po prostu chcą mieć bardzo szybkie sklepy i nie chcą sami konfigurować serwera. Jak ktoś ma umiejętności i chęci to często woli sobie skonfigurować wszystko samodzielnie i trudno wówczas przecenić zalety elastyczności.