Wpis z mikrobloga

#propaganda #bekazprawakow #neuropa #4konserwy.ru #patologiazewsi #muzulmanie #polityka

Zgodnie z internetowym wpisem jeden z członków tzw. Państwa Islamskiego miał zabić rodzinę dziewięciolatki, porwać ją, a następnie poślubić. Dowodem miało być zdjęcie płaczącej dziewczynki. W rzeczywistości pochodzi ono z

konkursu recytatorskiego, a dziewczynka płacze... ponieważ się pomyliła ( ) #islam
Kempes - #propaganda #bekazprawakow #neuropa #4konserwy.ru #patologiazewsi #muzulmani...

źródło: comment_RgJ0rVlk69JX8XxTVkKgp5doKx5Zvais.jpg

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kempes I te "ofiarami są zazwyczaj chrześcijanie", zaryzykuję stwierdzenie że w 90% przypadków są to muzułmańscy żołnierze, w większości szyici. Naplułbym temu oprychowi w pysk za tą propagandę
  • Odpowiedz
@PyszneBuleczki: Widzę że nie chcesz odpowiedzieć na moje pytanie. Bronisz członka ISIS który automatycznie po wstąpieniu do tej organizacji składa bayyah czyli przysięgę na wierność kalifowi Abu Bakrowi al Baghdadiemu i taki człowiek ma za zadanie bronić kalifatu do śmierci oraz rozszerzać terytorium tego tworu poprzez ekspansję. Owy film jest stary bo pochodzi o ile mnie pamięć nie myli z 2015-2016 roku czyli z momentu kiedy to ISIS było u
  • Odpowiedz
@PyszneBuleczki: Edit: kadr pochodzi z wcześniejszych lat (2013 rok, prowincja aleppo)

**Link:* https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=330974607762131&id=236355423742227&refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2Fwatch%2F&_rdr

Nigdzie nie napisałem że ten szur z twittera ma rację, jest to oczywisty fake news, od 2-3 lat widzę ten kadr z różnymi fake'owymi podpisami więc nawet się do tego nie odnoszę. Ale nie rozumiem dlaczego ty bronisz członka ISIS? Jest to niemal pewne że będąc członkiem tej organizacji walczył i najpewniej kogoś zabił a ty bronisz
  • Odpowiedz
@PyszneBuleczki: No właśnie go bronisz bo sugerujesz że mimo że był/jest (nie wiem czy jeszcze żyje) członkiem ISIS to nie brał udziału w walkach lub egzekucjach (to był rok 2013 więc jeszcze to był czas przed masowymi mordami) ale nie zmienia to faktu że ten człowiek mógł zabijać innych ludzi.
  • Odpowiedz
@PyszneBuleczki: A gdzie ja napisałem że zabił rodzinę tej dziewczynki. Przecież każdy zdrowo myślący wie że to fake. Ten człowiek to członek isis a to jest równoznaczne z byciem mordercą i koniec dyskusji. Tak samo przynależność do al qaidy, talibanu czy hts automatycznie sprawia że stajesz się mordercą.
  • Odpowiedz