Wpis z mikrobloga

  • 0
@budus2 już nie robię z ryżu. Szkoda mi miejsca i nie za bardzo za takimi aperetivami czy jak się to pisze... Ale bardzo chwalą przepis skrzycha. Ja w tym roku to tylko jabłka, winogron biały, może czereśnie z wiśniami
  • Odpowiedz
@budus2: Ryż nadaje tak zwanego "ciała" winu. Delikatnie wzbogaca się bukiet. Nie są to może jakieś wielkie zmiany, ale zdecydowanie bardziej mi smakuje ten rodzaj wina z ryżem niż bez, a takie też wielokrotnie robiłem. Oczywiście nie twierdzę, że bez ryżu jest niedobre, po prostu inne, takie płytsze. Ale umówmy się - jak robisz wino ryżowe bez ryżu to nie po to, żeby delektować się nim po dwuletnim leżakowaniu ( ͡
  • Odpowiedz
@budus2: Taka moja berbelucha na szybko - smak zacny, dobre do - PO PROSTU wypicia ze znajomymi do grilla. Szybko się robi i mniej roboty. Ale jak planujesz zrobić dobry aperitif, butelkować itp. to lepiej jednak z ryżem.
  • Odpowiedz