Wpis z mikrobloga

@Tryggvason: polecam przy okazji zrobić kiedyś kilka klusek z serem białym, po prostu rozgnieciony widelcem posolony ser, świeżo wyjęte z wody polane masłem to poezja, ale też ugotowane i odsmażane na patelni na maśle też pyszne!

Protip z kluskami, nie wiem czy to powszechna wiedza, ale surowe ukulane kluski dobrze przechowujemy w lodówce w pojemniku przykrytym ściereczką i później wystarczy tylko ugotować i już są pyszne i świeże!
@Tryggvason: trochę jak leniwe, faktycznie, ale leniwe są bez ziemniaków i na mące pszennej, kluski są moim zdaniem bardziej delikatne, spróbuj koniecznie. :) To kluski według mojej babci, przepis gdzieś ze wschodu.

Właśnie też zawsze przechowywaliśmy tylko ugotowane aż na próbę poszły do lodówki surowe i od tej pory praktycznie tylko na surowo przechowujemy, obojętnie czy z serem, czy z mięsem, czy puste.