@jbartoszek: jak widzę limit na znaki, to mam podejrzenia, że ktoś tu k---a stosuje odwracalne szyfrowanie. I od razu podejrzanie to wygląda, bo po c---a?
@jbartoszek: a w niebezpieczniku to nie mówili, że skan dowodu to tylko w ostateczności i jeśli już go udostępniamy to z logiem wodnym "skan wykonany dla takiego i takiego serwisu w dniu tym i tym" na całą przekątna dowodu?
@Maides: Pewnie mówili. Dlatego jak lotto pisze w meilu do mnie:
Aby dokończyć rejestrację, w ciągu 7 dni prześlij obraz dowodu osobistego korzystając z formularza na Twoim Koncie Gracza. W przeciwnym wypadku konto zostanie automatycznie usunięte.
Obraz dowodu osobistego powinien być dobrej jakości, umożliwiającej odczytanie danych. Po weryfikacji Twojego wieku i tożsamości zostanie on usunięty z naszej bazy danych.
@ZaufanaTrzeciaStrona: Hmm nie wiem, aczkolwiek i tak przechowywanie mojego dowodu na jakimś serwerze bez żadnej pewności jego usunięcia po weryfikacji to chyba dość słabe co nie ??
Robicie to tak źle...
#lotto #it #programista15k #cybersecurity
źródło: comment_FTjJsKCj4CKfcAMRPDTSEcsr1UB5z39n.jpg
Pobierz@niebezpiecznik-pl @ZaufanaTrzeciaStrona co wy na to? W końcu to spółka skarbu państwa.
źródło: comment_9SXnJE50jer7BnTD6vimhuR5fqTVDPrm.jpg
PobierzChyba usuną mi konto ( ͡° ͜ʖ ͡°