Wpis z mikrobloga

@krojcol: U każdego optyka kupisz tańsze i droższe okulary. Wszystko zależy od jakości wykonania poszczególnych modeli i raczej nie ma znaczenia, w którym salonie zdecydujesz się na zakup. Osobiście nie polecam najtańszych oprawek, bo są niewygodne i łatwo można je połamać. Lepiej wybrać modele kosztujące przynajmniej 100 zł (nie licząc szkieł).

Wracając natomiast do optyka, to polecam Filemana w Agorze. Świetna obsługa, komputerowe badanie wzroku za darmo, gwarancja rzeczywiście działa
  • Odpowiedz
@MephiR: szkoda, bo nie widze nigdzie cennika (wiem, ze to pewnie zalezy od masy rzeczy), ale ni cholery nie mam pojecia jak to się ma cenowo, bo nigdy okularów nie nosiłem
  • Odpowiedz
@krojcol: a jaki masz budżet? Jak masz małą wadę wzroku to w sumie wszystko jedno, bo każdy optyk zrobi ci za darmo pomiar (optometrysta, nie mylić z okulistą), i za oprawki + szkła zapłacisz ok. 500 zł. Jak masz większą wadę wzroku to w centrach handlowych za pocieniane szkła z filtrami i powłokami zapłacisz od 500 - 800 zł. + oprawki sensowne od 200 wzwyż. W fielmannie w Katowicach za
  • Odpowiedz
@krojcol: no to malutką masz tę wadę i zapłacisz zdecydowanie mniej, w fielmannie usłyszałem najwyższą stawkę za szkła. W galerii katowickiej/supersamie ceny podobne (za szkła), oprawki od 90 zł (ale bałbym się takie kupić) do dość wysokich kwot za markowe - większość "solidnych" za 250 - 500 zł.
  • Odpowiedz
@krojcol: Moja dziewczyna pracuje w Vision Express i generalnie mogę polecić. Mają niezłych optometrystów (właśnie moją lubą między innymi) i dobry sprzęt do badania. Co do cen – zależy co chcesz. Kupisz okulary za 200 i za 1500.
  • Odpowiedz
@Oude_Geuze: @MephiR: do tego w Filemanie (przynajmniej w Kato koło dworca) jakaś fajna promo była ostatnio i okulary korekcyjne przeciwsłoneczne 110zł :) przydatna opcja w aucie, bo fotochromy wtedy nie działąją
  • Odpowiedz
Ja polecam salony Astiz i Głowacki, są na grouponie, gdzie możesz zmniejszyć cenę okularów, ja tam tylko kupiłem badanie wzroku (15 zł) a okulary zamówiłem na necie, sklep opticalove.com, gdzie normalnie zapłaciłbym za nie 600 zł (przymierzałem je u optyka) a tam zapłaciłem 240 :).
  • Odpowiedz