Aktywne Wpisy
programista30k +168
kimunyest95 +83
Znajomi dziewczyny organizują sobie road trip przez Europę (para) i oczywiście rozowa przychodzi do mnie, pyta się czy mogą u nas pobyć kilka dni. Ja już nauczony po wizytach jej koleżanek|siostry powiedziałem, że nasze mieszkanie to nie hotel i jak wybierają się na taką eskapadę i MUSZĄ do nas przyjechać, to ich parę euro na hotel nie zbawi i możemy z nimi pochodzić po mieście czy wyskoczyć na drinka - no i
- 18 osób już nam odmówiło;
- 34 osoby jeszcze się nie zadeklarowały, z czego 21 osób jest mocno niepewnych;
- termin odpowiedzi mamy do 10 czerwca, ciekawe ile jeszcze osób odpadnie (ಠ‸ಠ)
Boję się, że ilość gości weselnych (oprócz nas i obsługi) wyniesie ok 30 osób. A ja głupi kupiłem ponad 100 flaszek wódki, bo myślałem, że będzie chociaż z 45-50 gości (╥﹏╥)
Nie zmuszamy nikogo do przyjścia na wesele, rozumiemy że żyje się ciężko i że nie każdemu wesele jest na rękę, ale jednak boli skala osób, które nam odmówiły.
Hitem z kolei okazał się kuzyn różowej. Dzwoniła w tajemnicy matka kuzyna mojej narzeczonej, że kuzyn (nazwijmy go Zenek) nie przyjdzie, bo nie prosiliśmy jego dzieci (17 i 18 lat) na wesele i chce nam zrobić na złość i zostawić puste krzesło (czytaj. chce powiedzieć że przyjdzie, po czym zostawi nas z pustymi krzesłami). Rodzina... (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#zalesie #wesele #slub
Serio, ja wiem jak to brzmi ale z moich doświadczeń wynika, że ludzie doceniają zapraszanie całych rodzin bo to się coraz rzadziej spotyka. W mojej rodzinie przed moim weselem było kilka takich gdzie ludzi o takim samym stopniu pokrewieństwa i częstotliwości utrzymywania kontaktów zapraszano z mojej perspektywy randomowo
Wesele, szczególnie jak jesteś najmłodszy w dużej rodzinie jest #!$%@?. Ja mam kuzynów/ kuzynki starsze od siebie o 10-20 lat, więc już dawno są hajtnięci i
@qoszmar: wesele 2 połowa lipca, zapraszaliśmy przełom kwietnia i maja
@Salagama: ᶘᵒᴥᵒᶅ