Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Mam adroidostacje 2dinw aucie... I tak mnie naszło - podpinają ludzie pod to tunery DAB+, a może by podpiąć po prostu tuner SDR jakiś ładny (czyli nie goly dvbt sdr tunerek, tylko taki z obwodami wejsciowymi itd pic https://images.app.goo.gl/JfXj2FoSqCJMRgQd8 , albo wręcz chackrf one?) i mieć w tym idab+ (chyba apki do sdr poftafią to dekodować w locie?) cb i całą resztę pasm do odsłuchu?

#sdr #android #krotkofalarstwo
  • 4
@hrumque: Nie wiem jak dla takiego radia, ale dla średniego telefonu obsługa sdra to trochę wysiłek. Nasłuchiwanie wszystkiego na raz na pewno nie jest realne, ale pojedynczo można próbować.
Nie wiem jak dla takiego radia, ale dla średniego telefonu obsługa sdra to trochę wysiłek

@HamRadioOp: mam cpu SC9853I (intel x64 Airmont 14nm, 8core 1.8GHz ) z 4GB ramu - to procek który w zależności od ilości i szybkości ramu dobija prędkością gdzieś porównywalnie do Samsung Galaxy S5 ... kosmos to nie jest, ale bez dramatu, >52 k w atutu benchmark.
@HamRadioOp: raczej nie chodzi mi o słuchanie wielu rzeczy na raz , bo to bez sensu, ale możliwość posłuchania wielu rzeczy - czy to lotnicze, czy pasma ukf, czy cb, czy lpd/pmr czy może (jak znajdę soft) radia normalnego DAB+ cyfrowego (a koszt dedykowanego dongla na usb, który robi tylko DAB - jest taki sam jak koszt SDR RTL z XTCO 1ppm i filtrami wejściowymi)