Aktywne Wpisy

xionacz +380
źródło: temp_file4767351239793269327
Pobierz
zajsty +213
W 31 kolejce Harry Kane dwukrotnie trafia do siatki.
Do końca sezonu pozostały 3 spotkania - aby pobić rekord Lewego, Anglik musi strzelić 7 bramek.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #pilkanozna #mecz #torjagerkanone2024
Do końca sezonu pozostały 3 spotkania - aby pobić rekord Lewego, Anglik musi strzelić 7 bramek.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #pilkanozna #mecz #torjagerkanone2024
źródło: LK31
Pobierz

Podobnie słyszał mój kuzyn od swojej ciotki. Teraz pomyślcie nad jedną rzeczą - ciotka urodziła kuzyna gdy miała 21 lat, a jej mąż 24. Od kiedy kuzyn zaczął edukację ciotka powtarzała mu "Pamiętaj, że trzeba się uczyć, bo będziesz ciężko pracował jak rodzice. My na szkołę zawsze ci damy, żebyś miał lżej w życiu niż my". To brzmi jakby oni byli jakimiś męczennikami.
W wieku 21 lat przekreśliła swoje życie, a w wieku 30 już powtarzała do syna, że mu pomogą by nie SKOŃCZYŁ jak oni. Czy oni w wieku 20 paru lat pomyśleli "moje życie to #przegryw, ale spłodzę dziecko i nie pozwolę mu popełnić naszych błędów"? XD
Zamiast wziąć się za dokształcanie i szukanie lepszej przyszłości, by np w wieku 30 lat postarać się o dziecko kiedy nie będą musieli go straszyć "Ucz się bo będziesz tyrał jak my" tylko "Ucz się to będziesz pracował jak my", to oni na samym początku życia zrezygnowali z wszystkiego i postanowili dać sobie spokój i być kiedyś dumnym z tego co osiągnął potomek bo nam się nie chciało xD
To wygląda jakby mieli kilometr do przebiegnięcia, a oni przy pierwszym podejściu, łapiąc lekką zadyszkę na 200m pomyśleli "No trudno, widocznie nigdy nie przebiegnę tego dystansu, ale każę trenować synowi, będę go woził na treningi, suplementował i dopingował, kosztem siebie, to kiedyś przebiegnie ten dystans za mnie" xD
#rodzina #przemyslenia #niebieskiepaski #rozowepaski i napisane pod wpływem #nosaczsundajski #nosaczfeeldajski
źródło: comment_DkmrJlZu4afh8vPik1haSD1ol60xrL8j.jpg
PobierzNie udało ci się.
Albo wymagają od innych tego czego sami nie są w stanie osiągnąć, co jest jeszcze gorsze.
@Garztam: Ale to chyba nie oznacza by w wieku 20 lat porzucić wszelkie nadzieje i marzenia na osiągnięcie czegoś, prawda?
z perspektywy czasu to moze tyranie cale zycie jest smutne ale za to latwe. masz pelno kolegow z pracy z tymi samymi problemam, jada na tym samym wozku
@Bartholomew: #!$%@?. teraz sa mozliwosci ale jest ciezej. kiedys studia zrobiles i jestes szanowanym inzynierem xD
@ChamskoCytuje: Dokładnie, moja babcia do teraz ubolewa, że nie mam skończonych studiów, mimo że od razu po technikum dostałem pracę, która była moim celem po studiach, a że udało się bez studiów to z nich zrezygnowałem. Oczywiście babcia zawsze chciała mieć wnuki, którymi będzie mogła się chwalić przed koleżankami "To fajnie ale mój wnuk skończył prawo
@Bartholomew: W takim razie, dlaczego sami nie naprawili swojego życia, by IM było lżej a potem spłodzić potomka i jemu pomóc by było mu równie lekko albo i lżej? Czemu woleli nie zrobić ze swoim życiem nic i po prostu kazać zrobić coś więcej od nich
@pmub: ale jednocześnie się poddają i nie dają dobrego przykładu. Może by nie było o niebo lepiej, ale trochę lepiej. Wciąz lepsze do obserwacji przez dziecko niż poddanie się w wieku 20 lat i czekanie co dziecko
Dodaj ze przecietna Grazyna spedza codziennie 5 godzin przed TV
@kezioezio: miałem tak samo i wiesz co? usłyszałem "nie dam ci kasy na studia chcesz to idź sobie sam, nara" zaraz po tym jak się matka dowiedziała o