Wpis z mikrobloga

Jak to jest mieć prawdziwych przyjaciół, na których można naprawdę zawsze polegać, z którymi można rozmawiać o wszystkim itp? Nie dali mi nigdy (,)

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jasmi_n: zyje juz ponad 20 lat i nadal takich nie spotkałem, a najlepsze jest to ze już powoli odsuwam się od jakichkolwiek kolegów, znajomych. Umiesz liczyć? to licz na siebie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@bobikufel napisałam "itp", za dużo by wymieniać co nie? ale mam na myśli właśnie taki rodzaj przyjaźni gdzie faktycznie ludzie się czują jakby znali się całe życie i faktycznie szanowali znajomość, dawali prawdziwe rady a nie jakieś g---o rady dla odczepnego
  • Odpowiedz
@jasmi_n: mam prawdziwych przyjaciol, widzę ich średnio raz-dwa razy do roku- przyjaciele z liceum.
wiem, że gdyby coś się działo, to mogę na nich polegać. nie widzimy się, nie piszemy przez kilka miesięcy a jak już się złapiemy w rodzinnej miejscowości to atmosfera jest taka, jakbysmy sie spotykali codziennie, te same dobre mordki
  • Odpowiedz
@jasmi_n: ale na co dzien mam tylko 'znajomych' z pracy, z którymi mozna posmieszkowac do pewnego stopnia ale wracasz do domu i juz nie ma sie do kogo odezwac :/
  • Odpowiedz
  • 0
@solus_ipse nie mam żadnym zainteresowań wymagających wyjścia z domu, to nie ma nic do rzeczy. Nie umiem zrozumieć dlaczego gdy kogoś poznaje (co przynosi mi w cholere trudu) to mowi że się przyjaźnimy itp, a tak naprawdę nie mogę liczyć na te osobę
  • Odpowiedz
  • 0
@bobikufel Takich internetowych to mam, szanuję ludzi i zawsze staram się dawać im oparcie kiedy już się trochę zakolegujemy. Tylko w realu nigdy nie mam nikogo z kim mogę wyjść na spacer lub cokolwiek...
  • Odpowiedz
@jasmi_n: a co rozumiesz pod pojęciem liczyć na kogoś? Bo jest różnica między wzajemnym wsparciem a wykorzystywaniem kogoś. Za jakimi rozrywkami przepadasz jeżeli można wiedzieć?
  • Odpowiedz
@jasmi_n:
Na spracery? na p--o? nie musi być przyjaciel.... starczy jakiś zafirendzonowany typek nawet...
Żeby wyjśc na dwór pograj w pokemongo, dużo osób gra można poznać osoby.

Mi się wydaje że oczekujesz niewiadomoczego a sama mało widocznie dajesz
  • Odpowiedz
@jasmi_n: to weź udział w jakimś runmageddonie, biegach przełajowych jak lubisz biegać. Musisz uderzać w wydarzenia, które ci odpowiadają. Ciężko jest poznać kogoś nie angażując się w nic. Przepisu stu procentowego na przyjaciela nie ma.
  • Odpowiedz