Aktywne Wpisy
Kowal19888 +84
#pokazkota myślę nad imieniem dla tego małego rudzielca, jakieś propozycje? :)
Jonn +3
Jak zmusić kierowców, aby zwolnili na drodze w naszej wsi? Ograniczenie do 40 km/h, brak chodnika, brak pobocza, ledwo 3,7 metra szerokości. Nikt tam nie przestrzega ograniczenia prędkości. Jeżdżą 80 km/h. I to jest norma, nie wyjątek.
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych
Koziołek jest z nami od 3 dni. Wracając z pracy znaleźliśmy go leżącego w rowie - był potrącony przez auto. Nie mógł wstać na łapki, miał bardzo płytki oddech i kilka ran. Dostaje antybiotyk, leki przeciwwstrząsowe i kroplówki.
Jest lepiej. Wstaje już na łapki, przytula się, oddech jest już lepszy. Biedak mocno się potłukł, szczególnie w okolicach pyszczka. Oczywiście, niczego nie możemy być jeszcze pewni, ale wszystko wydaje się iść w dobra stronę. Kiedy koziołek dojdzie do siebie, wróci na wolność, do swojego naturalnego środowiska.
Trzymajcie kciuki za to przekochane stworzonko. (。◕‿‿◕。)
#smiesznypiesek #zwierzaczki #pomagamy #gownowpis #ciekawostki
Oby karma wróciła do tego,który się nawet nie zatrzymał,żeby pomócヽ( ͠°෴ °)ノ
Komentarz usunięty przez autora Wpisu