Wpis z mikrobloga

@eMJot: Ciemnogród. Przerażające jest to, jakie pranie mózgu przeszli ludzie, którzy uważają kapłanów niemal za bogów. Na szczęście moje pokolenie już się budzi, myślę że kolejne też będzie myśleć samodzielnie, aż w końcu ta czarna mafia przestanie mieć aż taki wpływ i co za tym idzie zyski. Pluję na kościół w obecnej formie.
  • Odpowiedz
matka nie odważyłam się za żaden ruch..." Co do c---a z tymi ludźmi... 100 lat łagru to mało

@niemawolnegonicku: bieda systemowa, matka pewnie wychowana w glebokim prlu gdzie rodzenstwa bylo 7oro i jadali suchy chleb. W ten sposob chciala se zrekompensowac swoje zaniedbania "zeby chociaz synus mial lepiej"
  • Odpowiedz
@AgentGRU: faktycznie, żeby synuś miał lepiej to go ksiądz smyrał po pindolku. P--------a logika. Jestem w stanie zrozumieć biedę systemową, naprawdę. Dużo ludzi żyje na skraju ubóstwa, spotykam ich codziennie, ale nigdy nie zrozumiem biedy umysłowej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@eMJot: Czyli kuria widzę zareagowała prawidłowo. A ludzie cóż nie ma się co dziwić. Za każdym razem jak coś wychodzi o kimś z wpływami czy sławnym to znajdzie się grono debili go broniących.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@eMJot: fajni ci ludzie, tacy nie za mądrzy czy coś. Ksiądz rucha dziecko, ale to nic, niech go uniewinnią, bo to ksiądz.
W tym kraju to tylko być księdzem
  • Odpowiedz
" matka nie odważyłam się za żaden ruch..." Co do c---a z tymi ludźmi... 100 lat łagru to mało

@niemawolnegonicku: kilkadziesiąt lat prania mózgu. Jak w sektach po paru latach ludzie są w stanie popełnić s---------o na żądanie guru sekty, to tak samo kilkadziesiąt lat bezmyślnego powtarzania śpiewnym głosem "magicznych zaklęć" pierze mózg.
Najpierw nastraszą tych biednych ludzi jak są dziećmi: piekłem, szatanem, wiecznymi mękami, końcem świata itp. A póżniej co niedziela:

-
D.....t - > " matka nie odważyłam się za żaden ruch..." Co do c---a z tymi ludźmi... ...

źródło: comment_YnWgZgjEWebQW2Y5mXnQ69V0vyt9XJ5D.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@eMJot takich przypadków jest od cholery, ta dziewczyna która dostała 1mln odszkodowania mówi że została wręcz zaszczuta w rodzinnej miejscowości, ludzie pluli na nią, mówili że ona uwiodła księdza ()
  • Odpowiedz
@eMJot Parafia mojej byłej dziewczyny, wszyscy mówili jaki to ksiądz Grześ dobry chłopak, że tymi rencoma parafię w rodzinnej miejscowości założył, żeby ludzie, sąsiedzi mieli kościół blisko. Chyba dwa lata temu przenieśli go do jakiegoś domu starości dla księży, podobno z uwagi na problemy z finansowaniem budowania kościoła. Ludzie szli na mszę i stali poza kościołem w ramach protestu przed zabraniem ich ulubieńca
  • Odpowiedz
@niemawolnegonicku: Wiele kobiet wykorzystuje "swoje zasoby cielesne" dla awansu społecznego. Pewnie matka dodatkowo była z patologii gdzie co drugi dzień inny "wujek" dom odwiedzał i dla niej to, że ktoś karmi i zajmuje się jej dziećmi było zaletą. Niestety są nawet specjalne domy dziecka dla tylko takich hardcorowych przypadków :-(
  • Odpowiedz