Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak byłem w UP 2 lata temu i szukali osoby która podejmie się stażu na magazyniera za 998zł z Unii XD Widziałem tą firmę, umiejscowiona na zadupiu i bardzo depresyjna okolica. Mam nadzieję że nie znaleźli idioty xD
#praca
  • 5
@simsyletlansmisja: No akurat nie na magazyniera, ale w sumie zawsze myślałam, że każda profesja dostaje taką samą stawkę, w końcu to jakieś gówno-staże xD w których często to po prostu szukanie właśnie darmowego pracownika.
W moim przypadku na dzień dobry powiedzieli, że nie ma szans na zatrudnienie, tylko posiedzę u nich na czas stażu.
Byłam pytać o staż też w innym miejscu, razem z pewną osobą. Potem dowiedziałam się od tej
8 lat temu, gdy zaczynałem moją przygodę z nabijaniem lat pracy, właśnie przez UP zatrudnili mnie na magazynie. Dostawałem dokładnie 888 zł na rękę, robiłem dokładnie to samo, w takich samych godzinach jak inni, którzy dostawali na normalnych umowach od firmy 2-2.5k ))¯_(ツ)_/¯
@simsyletlansmisja: Ja się do dziś zastanawiam jak można iść na staż magazyniera gdy ten zawód ma zerowy próg wejścia dla pracownika? Co trzeba wiedzieć, jak długopis trzymać przy wpisywaniu ilości zabranego towaru, jak posługiwać się wózkiem typu tramwaj gdzie jest do przodu do tyłu góra dół? Przecież to każdy potrafi i to bez kursu sci-fi... Ciekawe czy na szparagi do Niemiec będzie staż albo na polskie pola bo podobno też płacz