Wpis z mikrobloga

@Saeglopur: ambulans rozumiem, lekarz tam musi stanąć. ale Kombi to był raczej słaby pomysł i idzie się w, zgubiłem słowo ale takie ja T4 czy merc 208D @camaro98 jak to sie nazywa?.
ale karawan to musi jakoś wyglądać. I własnie przez to że karetki nie są już kombi to ten volviacz to jakaś padaczka
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: Padaczka to jest bus wysoki który niby ma dotrzeć szybko i dachuje przy puknięciu na skrzyżowaniu (masa takich incydentów w PL). W cywilizowanych krajach najpierw n--------a X5 czy XC90 czy wręcz osobowe Volvo/BMW/Merc jako karetka bez przeważnie takiej przestrzeni a później zwłaszcza np. w Skandynawii czy UK konfiguracja pokroju tej na bazie dawniej V70, później XC70 i XC90 a teraz już typowo XC90.
Zobacz więcej zdjęć ostatniej generacji: https://www.thedrive.com/news/8520/this-volvo-xc90-is-the-ambulance-i-want-to-ride-in-if-i-ever-need-to-ride-in-an-ambulance
Saeglopur - @wytrzzeszcz: Padaczka to jest bus wysoki który niby ma dotrzeć szybko i ...

źródło: comment_Xo8iep1EvPCGP4wksqSHyGG8kMvfLTF3.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
na wszelki wypadek napiszę testament że mają kupić u Róży usługę z cadilacem( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wytrzzeszcz: Jedyne rozsądne wyjście! Z klasą przynajmniej :D
Przykład floty szybkiej odpowiedzi ze Szwecji która ma zdolność też zabrania pacjenta. Ale bardzo popularne są też po prostu kombi czy SUVy zwykłe (nieprzebudowane) które pędzą jak szalone a karetka powoli swoim rozsądnym tempem.
Coś podobnego zaboserwowałem też podróżując przez UK -
Saeglopur - > na wszelki wypadek napiszę testament że mają kupić u Róży usługę z cadi...

źródło: comment_Rh0aI69Xi9PDCNsOrsw1yazXQVTXPznF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Saeglopur: no co do klasy to zamierzeam być odstawiony moim karawanem (jak kupie)
i chyba ustaliliśmy że do ratowania zycia podniesione kombi jasne jescze jak
ale do sztywnych to wygląda jak dziecko z wodogłowiem

w końcu dla zywego funckja > wygląda
dla martwego wygląda >funkcja
  • Odpowiedz
@Saeglopur: daj linka bo coś nie mogę tego wklikać

i ok oba samochody są tak samo podniesione (te z twojego screena i ten co dałem) ale te z twojego jakoś nadrabiają linią bo znacznie bardziej agresywnie tną powietrze
  • Odpowiedz