Wpis z mikrobloga

@miejskismog: Bo jesli wyliczenia w artykule sa prawdziwe "Hon undviker att nämna det faktum att Polen får tillbaka betydligt mer än det betalar in, närmare bestämt nästan 90 miljarder kronor mer." ze Polska dostaje ok. 35mld wiecej niz wplaca to troche kloci sie to z narracja niektorych ze Polska bez dotacji unijnych padla by na kolana.
  • Odpowiedz
@rentonB: nie są prawdziwe, Polska przez 14 lat wpłaciła 48 mld euro a dostała 147 mld, czyli na plusie jesteśmy o 100 mld
https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/finansowy-bilans-czlonkostwa-polski-w-ue/41tx0tb
a to nie jedyne korzyści z UE. Nie wiem ile masz lat i co tam pamiętasz ale ja pamietam dokonale jakie bezrobocie było w Polsce przed wejściem do UE 20%, to zniknęlo w sporej mierze dzięki układowi z Schengen, bo masa ludzi wyjechała do pracy

poradzić
  • Odpowiedz
@rentonB: a co mnie obchodzi jakaś duma, ja tu o korzyściach piszę i twardych liczbach. W kazdym razie Aftonbladet ma rację, Polska przyjmuje pieniądze od UE, ale sama imigrantów przyjąć nie chce, więc to prawda
  • Odpowiedz